Polise atmak istediği bomba elinde patladı!

Diyarbakır’ın Hani ve Silvan ilçelerinde akşam saatlerinde IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto etmek isteyen göstericiler ile güvenlik güçleri arasında olaylar çıktı...

Polise atmak istediği bomba elinde patladı!
Diyarbakır'ın Hani ve Silvan ilçelerinde akşam saatlerinde IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto etmek isteyen göstericiler ile güvenlik güçleri arasında olaylar çıktı. Hani ilçesindeki gösteride elinde ses bombası patlayan bir kişi ile atılan taşların isabet ettiği bir polis yaralandı.

ELİNDE SES BOMBASI PATLAYAN EYLEMCİ YARALANDI

Hani ilçesinde akşam saatlerinde yüzleri kapalı bir grup, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto etmek için ilçe merkezi ve Aynkabir bölgesinde eylem yaptı. Polise taş, molotof kokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcılar atan gruba tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale edildi.

Bu sırada polise elindeki ses bombasını atmak isteyen bir kişi ses bombasının patlaması sonucu ağır yaralandı. Yaralanan eylemci ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi kaldırıldı. Olaylara müdahale sırasında atılan taşların isabet ettiği polis ise hafif şekilde yaralandı.

SİLVAN'DA 6 GÖZALTI

Silvan ilçesindeki Kobani protestolarında polise el yapımı patlayıcılar ve molotof kokteyleri atıldı. Müdahaleler sırasında 6 kişi gözaltına alındı. Emniyet, Diyarbakır merkez ve diğer ilçelerde teyakuza geçerken, belli noktalar ile resmi kurum ve kuruluşların önündeki güvenlik önlemleri attırıldı.