Çilek Mobilya, Kurumsal Sürecinde Dünyayla Aynı Frekansa Geçti

Bebek, çocuk ve genç odalarının önde gelen markalarından LJilek, dünyanın en büyük işŸ ve Kurumsal Kaynak Planlaması (Enterprise Resource Planning-ERP) yazılımı SAP programları sayesinde hem tedarik zincirinde hem de satışŸ organizasyonlarında yabancı müşŸterileriyle aynı dili konuşŸmaya başŸladı.

ERP ile küresel boyutlara ulaşŸan hedeflerini destekleyecek en uygun teknolojik sistemleri hayata geçiren LJilek, bu yeni sistem sayesinde tek çatı altında topladığŸı süreçlerden gelen konsolide edilmişŸ verilerle karar alıcıların daha hızlı ve doğŸru sonuca ulaşŸmasını sağŸlayıp hedeflerini gerçekleşŸtiriyor.
LJilek, artık üretimden planlamaya, raporlamadan bütçelemeye, MüşŸteri İlişŸkileri Yönetiminden (Customer Relation Managment-CRM) kariyer planlamasına kadar tüm operasyonlarında inovatif uygulamalara yer veriyor.
LJilek Mobilya Yönetim Kurulu ǜyesi ve Genel Müdürü Muzaffer LJilek, ERP sistemi ile firmadaki tüm süreçlerin tek çatı altında yürütülmesi ve sağŸlanan başŸarıyı, İnegöl ilçesindeki LJilek Mobilya fabrikasında çalışŸanlarıyla pasta keserek kutladı.
- "Tüm birimleri içine kattık ve herkes son derece memnun"
Muzaffer LJilek, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, yeni teknolojiler ve dijital gelişŸmeler konusunda dünyayı yakından takip ettiklerini ifade ederek, özellikle bilgi teknolojileri alanında çeşŸitli işŸbirlikleri kurup şŸu anda dünyada akım haline gelmişŸ ve Türkiye'de de büyüyen alanlarda dijital yatırımlar yapmaya devam edeceklerini söyledi.

ERP fikrinin ilk olarak 6 yıl önce gündemlerine geldiğŸini ancak pratikte ERP'ye geçen şŸirketlerin yüzde 60-70'inde süreçlerin başŸarısız geçtiğŸini gördüklerini, bu yüzden 3 yıl geciktiklerini anlatan LJilek, şŸöyle konuşŸtu:
"Maalesef bu korkudan dolayı 3 yıl geciktirdik, tam 3 yıl önce başŸladık ve bugün de tüm birimlerde, ünitelerde bunu yerleşŸtirmişŸ olduk. Tabii aslında hiç korkulacak bir şŸeyi yokmuşŸ, bunu çok başŸarılı olarak tamamladık. İstedik ki bunun korkulacak bir şŸey olmadığŸını diğŸer işŸletmeci arkadaşŸlara gösterelim. Hakikaten ERP, öyle araşŸtırdığŸınız zaman 'Ya bu sistem zor, işŸte adapte edemeyiz, yeniliğŸe direnç var, eski programları hala kullanırız, o yüzden biz de bunu geciktirelim' dememeleri lazım. İnandığŸınız zaman çok rahatlıkla oluyor. Maliyet muhasebesinden başŸladı bu olay, maliyet muhasebesi ihtiyacından çıktı, şŸimdi üretimden planlamaya, bütçeden CRM'ye kadar tüm birimleri içine kattık ve herkes son derece memnun. İyi ki bu sisteme inanarak girmişŸiz. Bundan sonra hayat çok daha kolay olacak."
- "şžimdi herkes aynı dilden konuşŸuyor"
LJilek, yeni sistemle elde ettikleri somut kazançlara da değŸinerek, şŸunları kaydetti:
"Bir kere kesinlikle herkes aynı dilden konuşŸuyor. Tek bir bilgi var, tek ve doğŸru bilgi var. Daha önce her birimin, her bölümün kendi programlarından çıkardığŸı bilgi vardı. Hepsi kendisinin doğŸru olduğŸuna inanıyordu ama hepsi yanlışŸtı. şžimdi bir yerden bilgi alıyoruz ve hepsi doğŸru. Bu çok önemli. Herkes ayrı hesaplama yapıyor. Sonuçta doğŸru rakama hiç ulaşŸamadık, ne zaman ki bu sisteme geçtik, şŸimdi herkes tek kaynaktan tek bilgi alıyor, içimiz rahat."
LJilek, firmalarının bir ayağŸının sürekli yurt dışŸında olduğŸunu vurguladı.
Uygulamaya başŸladıkları sistemle ortak bir platform oluşŸtuğŸunu dile getiren LJilek, "İster Avrupalı ister OrtadoğŸulu müşŸterilerimiz olsun, onlarla hem tedarik zincirleri açısından hem satışŸ organizasyon ve siparişŸler anlamında aynı dili konuşŸmamız işŸlerimizi çok kolaylaşŸtırdı. Zaten müşŸteri diyor ki 'Siz bu programı kullanıyorsanız biz sizinle iyi anlaşŸırız.' AlışŸverişŸ daha kolay oluyor" değŸerlendirmesinde bulundu.
 
Kaynak: AA