Kuveyt Türk'e 'Yılın En İyi Faizsiz Sermaye Piyasası İşlemi' Ödülü

Kuveyt Türk, Türkiye sermaye piyasaları endüstrisinin önemli göstergelerinden Bonds & Loans'ın "Yılın En İyi Faizsiz Sermaye Piyasası İşlemi" ödülüne layık görüldü.

Kuveyt Türk açıklamasına göre, bu yıl ilk kez İstanbul'da düzenlenen ödül töreni, prestijli finans ve yatırım etkinlikleri düzenleyen Global Financial Conferences'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Organizasyonunda, 2014'ün haziran ayında gerçekleştirdiği sektörün yeni benchmark işlemi 500 milyon dolarlık kira sertifikası (sukuk) ihracıyla aday gösterilen Kuveyt Türk, "Yılın En İyi Faizsiz Sermaye Piyasası İşlemi" ödülünü almaya hak kazandı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Katılım Bankası Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Albayrak, "Bu ödüle layık görülmekten büyük mutluluk duyduk. Ödül getiren bu işlemi gerçekleştiren tüm ortaklarımıza ve danışmanlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kuveyt Türk söz konusu sukuk ihracında rekabetçi bir getiri oranıyla fiyatlanmasına rağmen yatırımcıların yoğun ilgisinden dolayı 6,5 kat fazla taleple karşılaşmış, ihraca Körfez bölgesi, Avrupa ve Asya'dan 170'ten fazla uluslararası yatırımcı ilgi göstermişti.
Satışın ülkeler bazında dağılımı ise yüzde 45 Körfez Ülkeleri, yüzde 20 İngiltere, yüzde 17 Asya, yüzde 12 İsviçre, yüzde 5 diğer Avrupa Ülkeleri ve yüzde 1 diğer Ülkeler olarak gerçekleşmişti. Emsalleriyle kıyaslandığında ikincil piyasalarda daha likit ve daha dar marjlarla işlem gören söz konusu sukuk, Türkiye'den gerçekleşecek yurt dışı ihraçlar için yeni bir gösterge olma özelliğiyle ön plana çıkmıştı.
Kaynak: AA