Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, internete yeni yapılan düzenleme ile ilgili “Yargı devreden çıkmıyor, kişisel haklara saldırı olduğunda mahkeme kararı isteniyor, bu bir saldırı değil” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, TBMM’de düzenlenen Torba Yasa Teklifi görüşmelerinde milletvekillerinin sorularına sözlü cevap verdi. CHP’li Mevlüt Aslan’ın sorduğu 65 yaş üstü engellilerin ulaşımdan yararlanmasıyla ilgili sorusu üzerine, “Düzenleme bitti, çok kısa süre içinde onun çıkacağını düşünüyoruz” diye cevap veren Bakan Ayşenur İslam, Kamer Genç’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kullandığı binanın kime ait olduğu ve kaç liraya kiralandığı şeklindeki sorusuna ise, “Bayraktar Holdinge ait, piyasa rayicinde kiralanmış, Sağlık Bakanlığı’nın daha önce kiralamak istediği ve yüksek bulduğu gibi bir iddianız var, böyle bir bilgi bizde yok” dedi.

Bakan İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın dışarıdan özel hukuk büroları ile çalışmadığının altını çizdi.

Bakan İslam; TİB konusunda yargının devreden çıktığına ve düzenlemenin bir sansür olduğuna dair sorulan soruya ise, “Yargı devreden çıkmıyor, kişisel haklara saldırı olduğunda mahkeme kararı isteniyor, bu bir saldırı değil” şeklinde cevap verdi.

Çocuk gelin Kader ile ilgili olarak sorulan soruya cevap veren İslam, “Kader’in kaderinden sorumlu tutulan insanlar şuanda soruşturma geçiriyorlar. Kendisi ile çocuk yaşta evlenen kişi, evlilik törenini düzenleyenler ve ebeveynleri şuanda soruşturma geçiriyorlar. Türk Medine Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’na göre 17’sini bitirmiş, 18’inden gün almamış çocukların evlendirilmesi yasalara aykırı. Böyle bir durum ile karşılaştığımız zaman sorumluların tümü hakkında yasal hükümler kullanılıyor” diyerek cevap verdi.
Kaynak: İHA