155 Sms Servisi 1 Şubat'ta Hizmete Giriyor

155 SMS servisinin 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren ücretsiz olarak 81 il merkezinde vatandaşların hizmetine açılacağı bildirildi.

Gümüşhacıköy Emniyet Müdürü Seyfettin Süer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 155 SMS ihbar hattının 1 Şubat 2014 tarihinde faaliyete geçeceğini söyledi.

155 SMS servisiyle, engelli ve bulunduğu ortam itibariyle sesli konuşması can ve mal kaybına neden olabilecek vatandaşların, polise daha hızlı ve kolay erişebileceğini belirten Süer, vatandaşların acil durumlarda, ihbar veya şikayette bulunabilmesi için cep telefonundan kısa mesaj göndermek suretiyle kolluk kuvvetlerine kolayca ulaşabileceğini anlattı.
Süer, "Vatandaşlar tarafından kısa mesaj yoluyla gönderilecek ihbar ve şikayetler hangi konumdan gönderilmişse o coğrafi konumdaki ilin 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi'ne iletilecek. 155 SMS servisinin gereksiz kısa mesajlarla meşgul edilmemesi gerekiyor. Gereksiz kısa mesaj gönderenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre gerekli idari işlemler yapılacak" dedi.

Kaynak: AA