Kuşadası'nda Arıtma Tesisi İçin Dev Adım

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası’nın kronikleşmiş sorunlarını çözümü için önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu konuda en önemli adını arıtma tesisi ile attıklarını ve 30 yıldır çözülmeyen arıtma tesisinin kısa sürede ihaleye çıkacağını söyledi.

Kuşadası'nda Arıtma Tesisi İçin Dev Adım
Bir andan Kuşadası’nı turizmde yeniden hak ettiği noktaya getirmek için çalıştıkları anlatan Başkan Altungün, bir yandan da altyapı gibi önemli sorunları çözmek için girişimlerde bulunduklarını kaydederek, “ Kuşadası’nın önemli alt yapı sorunları var. Arıtma tesisi de bunlardan biri. 30 yıldır Kuşadası Körfezi’nin arıtması çözülemedi.

Bu konuya göreve geldiğimiz anda el attık. Şu anda önemli bir noktaya geldik. Arıtma tesisinin kredi anlaşmasını imzaladık. Bu ay içinde temeli atılacak ve sözleşme gereği en geç iki yılda teslim edilecek. Kuşadası Körfezi’nin Arıtma sorunun kökünden çözüyoruz. Bugün mavi bayrak konusunda Ege bölgesinde lideriz. Ama hedefimiz arıtma tesisi tamamlandığında tüm Kuşadası Körfezi’ne tek mavi bayrak almak ” dedi.

Kaynak: İHA