Kılıç : 'çocuklar Kurşun Asker Değildir'

Eğitim Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Bülent Kılıç, “Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi okullarda, birinci ve dördüncü sınıf öğrencilerine okul sıralarına oturmadan önce askeri nizam içinde sıraya girerek ant içmeleri bir an önce kaldırılmalıdır” dedi.

Kılıç : 'çocuklar Kurşun Asker Değildir'
Okulların çocuklar için ideolojik şartlandırma faaliyetinin yapıldığı yerler olmadığını belirten Kılıç, “Çocuklarımız bizlere Allah'ın emanetidirler.Okullarda hiç bir şekilde ideolojik doktrinasyon uygulanmaması gerekmektedir. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına çok az bir zaman kaldı. Yeni dönem bir dizi sorun ve güçlükle başlayacak. Bakanlık son yıllarda ciddi manada reformlara imza atmış olmasına rağmen Türkiye’de okul olgusunun hala devasa belirsizlikler ve imkânsızlıklarla ve daha önemlisi de on yıllardır süregelen yapısal-ideolojik dayatmalarla iç içe olduğu gerçeği orta yerde duruyor.

Kısa bir süre sonra okullar açılacak ve milyonlarca çocuk okul sıralarında yerlerini alacaklar ama dersliklerdeki sıralarına oturmadan önce okul bahçelerinde askeri nizam içinde sıraya girecekler. İlk günden başlayarak eğitim-öğretim yılı boyunca her sabah çocuklara “hazır ol”, “rahat” komutları eşliğinde yüksek sesle ant içirilecek.

“ÇOCUKLARIMIZ BİZLERE RABBİMİZİN EMANETİDİR”
Kılıç, çocukların, devletin istediği gibi üzerinde tasarrufta bulunabileceği kurşun askerler olmadığını, çocukların anne ve babalara Allah’ın emaneti olduğunu savunarak, “ Doğal olarak onları ahlaklı, faziletli, sadece Rabbine kul olmayı hedefleyen iyi birer Mümin olarak yetiştirmek hedefimiz ve aynı zamanda da sorumluluğumuzdur. Ne yazık ki, Türkiye’de okullar ideolojik yönlendirmelerle tam bir kışla manzarası arzetmektedir. Değişik kademelerde uygulana gelen başörtüsü yasağı; yoğun ideolojik şartlandırma içeren eğitim müfredatı; “birtakım kutsama atmosferi ve benzeri olgularla okul, tek tip insan yetiştiren bir mekanizma görünümündedir. Oysa bizler devletin çocuklarımız üzerinde şiddetle reddettiğimiz bir ideolojik doktrinasyon faaliyeti icra etmesini asla kabul etmiyoruz. Bu tutumu inancımıza, kimliğimize, onurumuza bir saldırı olarak görüyor ve evrensel insan hakları ilkelerine de açıkça aykırılık taşıyan bu tutuma son verilmesini talep ediyoruz” açıklamalarında bulundu.
Kaynak: İHA