Mudanya Belediyesi’ndeki Yolsuzluk İddiaları İle Alakalı 12 Kişi Tutuklandı

Mudanya Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları üzerine gözaltına alınan 32 kişiden şuana kadar aralarında 2 belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

AK Partili Hasan Aktürk'ün görev yaptığı Mudanya Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığının talimatı üzerine şubat ayında soruşturma başlatıldı. 7 aylık teknik takip ve inceleme sonucu Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekiplerince belediyeye binası ile bazı iş yerleri ve evlere baskın düzenlendi.

'rüşvet almak vermek ','nitelikli zimmet ','rüşvete aracılık etmek' ve ‘suç işlemek için örgüt kurmak’ suçlarından 11'i belediye görevlisi 32 kişi gözaltına alındı.

Haklarındaki suçlamalarla alakalı olarak adliyeye sevk edilen 32 zanlıdan ifadesi alınan 17’si, savcı tarafından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme şu ana kadar aralarında Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları K.S. ile H.F.'nin de bulunduğu toplam 12 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Savcısı tarafından ifade alma işlemi sürerken, net tutuklama sayısının, tüm zanlıların işlemlerinin bitmesinin ardından netlik kazanacağı belirtildi.
Kaynak: İHA