Ünye Müftüsü Yığman Telefon Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

Ünye Müftüsü Aydın Yığman, "6 yıl önce kontör dolandırıcılığı ile başlayan telefonla dolandırıcılığın yeni yönteminde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir şirketinden aradığını söyleyen dolandırıcı, hacca götürme vaadiyle vatandaşları kandırıyor" dedi.

Yığman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, telefonda aradıkları vatandaşlara kendilerini polis, savcı ya da istihbarat görevlisi olarak tanıtan dolandırıcıların yeni hedefinin Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın adını kullanarak Ankara özel hat şirketinden olduğunu beyan eden bir kadının 50 lira karşılığında hacca götüreceğini vaat ederek aradığını belirten Yığman, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın böyle bir şirketi yok. Vatandaşlarımız bu tür telefonlara itibar etmesin" uyarısı yaptı.

Bunun dolandırıcıların yeni geliştirdiği bir yöntem olduğunu ifade eden Yığman, şunları söyledi:

"Dolandırıcılar kontör taktiğinden sonra hacca gitme taktiğini uygulamaya başladı.

Bazen inşaatı bitmemiş camilerimizi arıyorlar diyorlar ki 'Bize şu kadar havale ederseniz, size şu kadar yardım edeceğiz' diyerek kandırma yöntemleriyle dolandırıyorlar. 6 yıl önce kontör dolandırıcılığı ile başlayan telefonla dolandırıcılığın yeni yönteminde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir şirketinden aradığını söyleyen dolandırıcı, hacca götürme vaadiyle vatandaşları kandırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Müftülüğümüzün böyle bir uygulaması yok. Vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyorum. Bu tür telefonda verilen bilgilere kanmasınlar."

Kaynak: AA