Sapanca Meslek Yüksekokulu İnşaatı Devam Ediyor

Sapanca Meslek Yüksekokulu Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Osman Şükrü Memi, Sapanca MYO hizmet binasının 2013-14 yaz döneminde hizmete gireceğini söyledi.

Memi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddi olumsuzlular sebebiyle inşaata bir süre ara vermek zorunda kaldıklarını ancak şu anda inşaatın hızla devam ettiğini anlattı.

"Okul inşaatımız geçen yıl Mehmet Tok isimli hayırseverin yardımı ile başladı" diyen Memi, "Paramızın bitmesinden dolayı inşaata ara vermek zorunda kaldık. Daha sonra Belediye Başkanımız İbrahim Uslu, Valimiz Mustafa Büyük ve Rektörümüz Muzaffer Elmas'ın desteği ile ikinci kademe işlere başladık. Şu anda inşaatımız devam ediyor. Hedefimiz ikinci yarıyıl olan yaz döneminde öğrencilerimizi geçici olarak yerleştirdiğimiz Kırkpınar MYO'dan alarak kendi binasına yerleştirmek" şeklinde konuştu.

Memi, 3'ncü ve son katın betonunun atıldığını, diğer katlarda ise tuğla örme çalışmalarının başlayacağını dile getirdi.

Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bir an önce binaya geçebilmesi için projede bazı değişikliklere gidildiğine işaret eden Memi, "Projenin normal planı 3 bina halinde ancak biz bir an önce öğrencilerimizi buraya almak istiyoruz. O sebeple ilk yaptığımız binanın planlarında üniversite tarafından bazı değişiklikler yapıldı. Yüzer metrekarelik teras alanları oluşturuldu. Bu bölümlerin inşaatı Sapanca'da bulunan Onduline Fabrikası sponsorluğunda yapılıyor. Bittiğinde binamızda 12 derslik, bilgisayar odası gibi muhtelif odalar, konferans salonu ve öğretim üyelerinin odaları olacak" diye konuştu.

Sapanca'ya fakülte getirerek 6 bin öğrencinin eğitim ve öğrenim gördüğü yerleşke oluşturmak istediklerini açıklayan Memi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Projemiz 3 binadan oluşuyor biz şu an birinci binayı yapıyoruz. Öğrencilerimizi bu binaya aldıktan sonra 2'nci ve 3'ncü binalarımızı tamamlamak istiyoruz. Belediye başkanımız bu binaların da tamamlanması için görüşmelerini sürdürüyor. Şu an 2 bin 270 öğrencimiz var. Proje tamamlandığında hedefimiz 6 bin öğrenciye ulaşmak ve bir fakülteyi Sapanca'ya getirmek. Yaklaşık 30 dönüm arazimiz var. Sapanca'da Sakarya Üniversitesinin yerleşkesini oluşturmak istiyoruz. İnşaatların tamamlanması için belediye başkanımız ve rektörümüzün çok emekleri var. Şu an 'inşaatlar için bir eksiğimiz kalmadı' diyebiliriz."

Kaynak: AA