Vali Ayyıldız, Telekonferans Yoluyla Milli Eğitim Camiasına Seslendi

Aydın genelinde eğitim veren tüm okullardaki yöneticilere ve öğretmenlere Makam Odasından telekonferans yoluyla seslenen Vali Erol Ayyıldız, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Vali Ayyıldız, Telekonferans Yoluyla Milli Eğitim Camiasına Seslendi
Aydın il merkezi, ilçe, belde ve köylerde toplam 744 okuldaki yöneticilere ve 10 bin 779 öğretmene seslenen Vali Erol Ayyıldız, “Sizler mukaddes yüke hamal olmuş ve dolayısıyla da bu güzel çalışmanın, meşgalenin harcıyla yoğrulmuş, bunun kıymetini bilen. Bu çalışmadan haz duyan çok değerli kardeşlerimizsiniz” dedi.

Eğitim ve öğretim konusunda, problemlerinden gün be gün azalarak kurtulmaya çalışan ülkemizin dünyada hak ettiği yere gelmesi noktasında tüm çalışmaların öğretmenlerle beraber yürütüldüğünü ve bu yükün de öğretmenlerin omuzlarında olduğuna dikkat çeken Vali Ayyıldız, “Eğitim ve öğretimde maddi olarak ne yapılırsa yapılsın esas yük sizlerin omuzlarındadır. Bunun şuurunda ve bilincinde olduğunuza inanıyorum. Çünkü Atatürk’ün dediği gibi bu nesil size emanettir. Bu emanetin kıymeti ve değeri sizin çalışmalarınızda şekillenecek. Bu anlamda göreviniz çok önemli. Yaptığınız iş ve işlemlerin, görevlerin toplumun gelişmesinde, ileriye gitmesinde ne kadar yararlı ya da zararlı olabileceği ortadadır” diye konuştu.

Eğitim ve öğretim yılının başladığı bu esnada telekonferans yoluyla da olsa öğretmen ve yöneticilerle beraber olmaktan haz duyduğunu ifade eden Vali Ayyıldız, öğretmenlere kolaylıklar dileyerek, yapacakları her çalışmada, her müşkülatta, önlerine gelecek her engelde yanlarında olacaklarını ifade etti.

Eğitim ve öğretimin Aydın ilinde bir adım daha ileri gitmesi ve bu konuda yapılacak ne kadar çalışma varsa onların tamamının yapılması anlamında bir mesaj vermek istediğini belirten Vali Ayyıldız, “Gerek Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerekse merkez yönetimimiz, Hükümetimiz eğitim ve öğretimin bütün eksiklerini gidererek devletin tüm imkanlarını sizlere sunmaya çalıştı. Bu anlamda eğitim ve öğretim yeniden başlıyor. Gerek fiziki imkan olarak, gerekse öğretmen camiasının değerli neferlerini artırarak gerekse de eğitim ve öğretim ile alakalı olarak hangi unsur varsa onları ortaya koyarak sizlere daha iyi bir eğitim ve öğretim verme noktasında elinden geleni yapmaya çalıştı. Bundan sonra da ilin Valisi olarak bizler, devletimizin tüm imkan ve olanaklarıyla sizlere bunu vermeye devam edeceğiz. Bizler bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Sizlerden beklentimiz bu imkan ve olanaklarla Aydınımızı eğitim ve öğretimde en üstlere değil en üstte ne varsa oraya çıkarmanızı beklemektir. Bizlerde yanınızda olacağız. Sizlerden beklentimiz, bu mübarek yolda, mukaddes yükle beraber çok güzel çalışmalara, eğitim öğretim anlamında yapılacak tüm güzelliklere imza atmanızdır” şeklinde konuştu.

Öğretmen ve öğrencilerin eğitim ve öğretimin esas unsurları olduklarına işaret eden Vali Ayyıldız, şunları söyledi: “Bizler ve gerekse öğrenci velileri ancak belirli bir yere kadar eğitim ve öğretimin içerisinde olabiliyoruz. Ama eğitim ve öğretimin esas unsurları öğrencilerle beraber sizlersiniz. Sizler ne yaparsanız milli eğitimdeki yöneticiler olarak, okullardaki idareciler olarak, öğretmenler olarak ve öğrenciler olarak milli eğitimde ne yaparsanız o görülüyor. Dolayısıyla bu anlamdaki bu meşgalede sizler eğitim ve öğretimin harcısınız. Eser sizinle beraber vücut bulacak ve ortaya gelecek. Özlediğimiz yarının nesilleri sizlerin elinde şekillenecek. Bu anlamda belki eğitim ve öğretimin değerli neferleri olarak, öğretmenler olarak bu mukaddes görev anlamındaki bu güzellikle belki hepimiz değer buluyoruz. Bundaki temennimiz ve isteğimiz bunu en üst seviyeye çıkararak Aydınımızı Aydınlık yarınlara çok güzel bir şekilde taşımak. Bu sizlerin omzunda. Bu omzunuzda olan yükün kıymetini bildiğinize inanıyorum. Çalışmalarınıza, gayretinize bu yükün güzelliği ve bu çalışmanın güzelliği damga vuracağına inanıyorum. Karşılaşacağınız her türlü meşakkatte, her türlü müşkülatta bizler yanınızda olacağız. Ama esas yük sizin omzunuzda Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Bu eğitim öğretim yılının hayırlı ve huzurlu olmasını, istediğimizin ötesinde ve üstünde başarılara imza atmanızı ve bu güzel görevle meşgul olurken tüm problemlerinizi hallettiğinize, halletmenizdeki kolaylıkların sizlerde vücut bulmasını istiyoruz. Aydın Valiliğimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın sizlerin yanınızda olduğunuzu bilmenizi istiyoruz. Başarınız başarımızdır. Güzellikleriniz güzelliklerimizdir. Sizin problemleriniz de bizim problemlerimizdir. Uğraşmamız ve halletmemiz gereken şeylerdir. Bu anlamda yardım bizden başarı sizden. Başarılar diliyor, hepinizi sevgiyle saygı ile selamlıyorum”
Kaynak: İHA