Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, "Maalesef ki bugün Suriye'nin bu duruma gelmesinde Türkiye'nin olumsuz etkisi var'' dedi.

Çorlu'daki MÜSİAD şubesinde basın toplantısı düzenleyen İriş, Suriye'nin yakın bir döneme kadar Türkiye'nin dostu olarak görüldüğünü söyledi.

İriş, ''Suriye, 3 yıl önce vizelerin kaldırıldığı, ortak bakanlar kurulunun icra edildiği, birlikte maçlar düzenlenen ve beraber şarkılar söylenen bir ülke iken, ne olduysa bir anda alabora olarak baş düşman ilan edildi. Maalesef ki bugün Suriye'nin bu duruma gelmesinde Türkiye'nin olumsuz etkisi var'' diye konuştu.

Türkiye'nin çevresinde birçok yerde sıcak savaş yaşandığını kaydeden İriş, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin çevresi maalesef ateş çemberine dönüşmüş durumda. Yaklaşık on yıldır Irak'ın işgalini görüyoruz. 'Demokrasi getireceğiz, insan hakları ve özgürlükler getireceğiz, refah getireceğiz' dedikleri Irak, bugün kan ve gözyaşına boğulmuş durumda. 1,5 milyondan fazla sivil insanın katledildiği ve çok sayıda insanın zulüm gördüğü bir bölge haline geldi. Her gün onlarca insan terör saldırıları ve benzeri olaylar yüzünden ölüyor.''

İriş, Gezi Parkı olaylarına da değinerek, olayların içindeki şiddet ve hukuksuzluğu doğru bulmadıklarını, teşkilat olarak, kökü dışarıda olma ihtimali bulunan dış etkilere açık hiçbir hareketi de kabul etmediklerini söyledi.

Kaynak: AA