Polis Karşılık Vermeyince Eylemi Sonlandırdılar

Eskişehir’de AK Parti İl binasına yürümek isteyen bir grub, kendilerini durduran polise taş ve çam şişe attı fakat polis müdahale etmeyince grup eylemini sonlandırdı.

Hatay’da yaşanan olayları ve 12 Eylül darbesine tepki göstermek için Espark AVM önünde toplanan bir grup AK Parti İl Binasına doğru yürüyüşe geçti. Grubu, polis İbrahim Karaoğlanoğlu caddesinde durdurdu. Polis ekiplerinin uyarılarına aldırış etmeyen ve sloganlar atan grup, taş ve cam şişe atmaya başladı.

Yaklaşık 1 saat polise cam ve taş atan grup cadde üzerine de ateş yaktı. Polisin müdahale etmemesini gören bir eylemci arkadaşlarının durmasını isteyerek yolun ortasına oturdu. Bunun üzerine eylemden vazgeçen grup Espark AVM önüne gelerek, buradan dağıldı. Eylem sırasında polis ile eylemciler arasında kalan fırın çalışanlarının un boşaltmaya çalışması ise ilginç görüntülere neden olurken, saldırının ortasında kalan bazı vatandaşlar ise apartmanların altına sığındı. Eylem sonrasında bazı işletmelerde maddi hasar meydana gelirken, polis ekiplerinin eyleme katılanların kimliklerini tespit ederek, cezai işlem uygulayacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA