CHP'li Loğoğlu: 'AK Parti’ye Ağır İfadeler Kullanılmasına Karşı Çıktık'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, Mısır’da AK Parti’yi şikayet etmediklerini belirterek, “Mısırlılar şikayet etti, o kadar ağır ifadelerle şikayet ettiler ki bir iki defa müdahalede bulunduk” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve İstanbul Milletvekili Osman Korutürk Mısır ziyaretinin ardından İstanbul’a döndü. Atatürk Havalimanı VIP salonunda açıklama yapan Loğoğlu, “Mısır’da Adalet ve Kalkınma Partisi’ni şikayet etmedik. Mısırlılar şikayet etti, o kadar ağır ifadelerle şikayet ettiler ki bir iki defa müdahalede bulunduk. ‘Bunu yapamazsınız, biz nasıl Türkiye olarak CHP olarak sizin siyasi şahsiyetlerinize kurumlarınıza saygı gösteriyorsak, siz de görüşlerini ne kadar eleştirirseniz eleştirin Türkiye deki siyasi şahsiyetlere, Başbakan’a ve kurumlarımıza sizden de aynı saygıyı bekliyoruz’ dedik. Buna da razı olmadığımızı gösterdik” diye konuştu.

Mısır’la ilgili ciddi önemli ticari ve ekonomik ilişkiler bulunduğunu kaydeden Loğoğlu, “500’e yakın Türk firması faaliyet gösteriyor. 2 milyar dolar yatırımları var. 5 milyar dolara aşkın ticaret hacmi var. Bunun neredeyse 3,5 milyar doları Türkiye’nin mısır’a yaptığı ihracattan oluşuyor. Bu Türk iş yerlerinde 52 bine yakın dolayısıyla aileleriyle birlikte 300 bin kişiye ekmek ve aş sağlayan Mısır’da Türk varlığı mevcut.” diye konuştu.

Gidişlerinin bazı kesimler tarafından 'utanç verici' olarak nitelendirilmesine tepki gösteren Loğoğlu, "Burada asıl utanç verici olan Türk hükümetinin, Türkiye’nin gidememesidir. Biz gidiyoruz, Türk hükümeti gidemiyor asıl utanç verici olan nokta budur" dedi.

“TRT MUHABİRİNİN SERBEST BIRAKILMASI İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTIK”
Mısır’da darbenin ardından gözaltına alınan TRT muhabirinin serbest bırakılması için görüşmeler yaptığını söyleyen Osman Korutürk,” Kendisi tutuklu tutukluluk süresini 15 gün, 15 gün uzatılarak yürütülüyor. Bugün yeniden bir gözden geçirilecek. Bize, 'Kendisine istinat edilen eyleme tahrik etme suçunun dışında başka bir suç yöneltiliyorsa ayrı bir konudur. Onun üzerine başka bir şey yapamayacağız. Başka bir suçlama yöneltilmiyorsa sizin de buradan gelişinizi ve girişiminizi nazara alarak bunu serbest bırakabiliriz.' dediler. Biz de bunun insanı bir konu olduğunu eşinin de doğum yapmak üzere olduğunu söyledik. Eğer serbest bırakılırsa Türk halkına Mısır halkından olumlu bir mesaj getireceğini ifade ettik” dedi.
Kaynak: İHA