Şehitler Mahallesi Sosyal Konutları Tamamlandı

ERZURUM - Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehitler mahallesinde yaptırılan sosyal konutlar için mahalle sakinleriyle toplantı düzenlendi.

Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Şehitler İlköğretim Okulu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, amaçlarının vatandaşların güven ve huzur içinde oturabilecekleri bir eve kavuşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Mahalle sakinlerine hangi şartlarda ev sahibi olabileceklerini anlatan Küçükler, şöyle konuştu:

"Belediyemiz tarafından yaptırılan konutların dışarıya satılmasını istemiyorum. Dışarıya satmak yerine mahalle sakinlerinin bu konutlarda oturmasını istiyorum. İsteyen vatandaşımız olursa buradaki arsa ve evine karşılık takas yapacağız. Önceden belirlediğimiz ve kar payı koymadığımız konutların fiyatlarından yüzde 5 indirim yaparak halkımızın konutlara taşınmasını istiyorum. Yine önceden belirlediğimiz arsa fiyatlarını ise 10 lira daha artırdık. Tapusu olsun veya olmasın herkesin arsasını belirlenen fiyatlarla alıp üzerindeki evin bedelini hesapladıktan sonra hak sahiplerine ev vermek istiyoruz."

Küçükler, tapusu olmayan arsa sahiplerin mağdur olmaması için tapulu arsa bedelinin altında belirlenen 90 lira üzerinden alınacağını ifade eden Küçükler, şunları kaydetti:

"Arsanın üstünde bulunan evin durumu göz önüne alınarak fiyatı belirlenecek ve parası arsa bedelinin dışında ayrıca verilecek. Yani arsaya ve üzerindeki taşınmaza ayrı bedeller çıkacak. Konut almak isteyenler belediyemize başvurarak ev ve arsalarını takas yapabilir. Arada çıkacak olan farklar için yine belediyemiz sorumluluk üstlenecek. 10 bin liraya kadar olan farkları vatandaşımız belediyeye taksit şeklinde yatıracak. Eğer fark fazla olursa bizim anlaşmalı bankalarımızdan düşük faizle istediği vadeyle kredi alabilecek."

Kaynak: AA