Sakarya'da Sertifikalı Şoförler Toplu Taşıma Hizmeti Verecek

SAKARYA - Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince geliştirilen proje kapsamında toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlere eğitimin ardından sınavla sertifika verilecek.

Sürücülere 3 gün sürecek 12 saatlik eğitimde güvenli sürüş teknikleri, seyir halinde uygun davranış ve iletişim biçimleri ile halkla iletişim konularında bilgi verilecek.

Eğitim programının ardından yapılacak sınavı geçemeyen sürücülerin ticari araçlarda çalışması yasaklanacak.

SESOB Başkanı Hasan Alişan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün yüz binlerce insanın toplu taşıma arçlarını kullandığını, bu açıdan belli bir kalite seviyesine ihtiyaç duyduklarını anlattı.

Toplu taşımıcılıkla ilgili ülke genelinde sıkıntı bulunduğuna dikkati çeken Alişan, "Ulaşımda trafik güvenliğinin sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Bugüne kadar belli bir sistem dahilinde değil, sadece ticari açıdan bakılmış bu olaya. Ehliyet sadece ticari araç kullanmak için yeterli değil, sürücülerin bu konuda da ayrı eğitime tabi tutulması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"İnsanlarımızın can ve mal güvenliği açısından bu eğitimler çok önemli" diyen Alişan, "Bu konuda önemli eksiklikler var. Artık ticari araçlarda çalışan sürücülerimiz, her gün müşterilerle yaşadığı sorunları ortadan kaldırabilecek eğitimden geçirilecek" ifadesini kullandı.

Alişan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Müşteri konumundaki vatandaşlarımızın güvenliği açısından bu eğitimler çok önemli. Türkiye'de örnek bir proje. Eğitimlerde başarılı olan arkadaşlarımıza sertifika vereceğiz. Aksi taktirde trafikte bu tür araçları kullanması yasaklanacak.

Sınav sistemi de hazırladık. 12 saatlik eğitimden geçen arkadaşlarımızı sınava alacağız. Sınav sonucunda yüzde 60 başarı sağlayamayan arkadaşlarımız başarısız sayılacak ve sertifikadan mahrum kalacak. Sakarya'daki olumsuz görüntüler ortadan kalkacak."

Kaynak: AA