TBMM Eski Başkanı Toptan'ın Açıklaması

ZONGULDAK - Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, "Seçim barajını indirirken Türkiye'deki istikrarı bozacak bir adım atmamak lazım çünkü istikrarın ülkemize neler kazandırdığını son 11 yılda gördük" dedi.

Toptan, partisinin Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığınca düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, İslam dünyasının kendi içinde savaş halinde olduğunu, Türkiye'deki Müslümanların huzur ve güven içinde iftarını yaparken Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Pakistan'da ve Afganistan'daki Müslümanların sofra bulamadığını, bulsalar da huzur içinde iftar yapamadıklarını söyledi.

Türkiye'deki huzurlu iftarlar için herkesin demokrasiye ve haline şükretmesi gerektiğini ifade eden Toptan, "Ülkemizin daha ileri gidebilmesi için herkesin dua etmesi ve elinden geleni yapması gerekir. Hem demokrasimize hem de halimize şükretmemiz lazım. Demokrasinin nimetlerini çok iyi bilmemiz gerekir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü daha iyi bilmemiz ve Türkiye'nin daha ileri gidebilmesi için herkesin dua etmesi lazım" diye konuştu.

-Filyos Projesi

Filyos Projesi'yle ilgili gelişmelerin umut verici olduğunu vurgulayan Toptan, şunları kaydetti:

"En son limanla ilgili gelişme kamuoyuyla paylaşıldı. Orada da 'Avrupa Birliği fonlarından elde edeceğimiz parayla daha çabuk yapılabilir' diye bekledik ama geçen sürede AB'yle ilişkilerimizde olumsuzluklar öne çıktığı için daha fazla beklememe adına en azından altyapı işinin milli kaynaklarımızdan yapılması kararı verildi.

Belki bunun için Bakanlar Kurulu kararı gerekebilecek. Gerekli görüşmeler yapılacak ve bundan sonra iş kendi rutininde gidecek.

Öbür taraftan Filyos projesiyle ilgili yapılması gereken işlerin hemen hemen hepsi bitti. İller Bankasının bir harita çalışması var. Bundan sonra burada yer tahsisi için herhangi bir engel kalmıyor. Filyos Projesi- HATAY -CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Siyaset alanında sadece yurttaşların, vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek, onların daha sağlıklı, zengin olması için projeler, iddialar yarışır. Türkiye oraya doğru gidiyor artık" dedi.

Matkap, Kırıkhan ilçesine bağlı Delibekirli köyünde CHP Kırıkhan İlçe Başkanlığınca verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, CHP olarak Türkiye'nin nasıl zenginleştirilebileceğiyle ilgili bütün gayretleriyle çalıştıklarını söyledi.

Nihat Matkap, Türkiye'nin ayrışmaya, kutuplaşmaya değil, bütünleşmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Taksim Gezi Parkı olaylarına da değinen Matkap, şöyle devam etti:

"Orada verilen mesajların yanı sıra insanlar arasındaki dayanışma, Türkiye'de bütün siyasetçilere çok önemli dersler verdi. Bugüne kadar Ankara'daki siyaset genelde çatışma kültürü üzerine oturmuştu. Ama gençler, duyarlı insanlar, siyasetçilere dönüp dedi ki; 'biz çatışma istemiyoruz, dayanışma istiyoruz '.O parkta toplanan insanlar büyük bir dayanışma örneği sergiledi. Türkiye bu dayanışmaya muhtaç. Bundan sonra siyaset alanındaki mayınlar da temizlenecek. Siyaset alanında çatışmalar, yerini dayanışmaya bırakacak."

Matkap, siyaset alanında, siyaset yapmak isteyenlerin dilinde, anlayışında inanç yapılarının, mezheplerin yerinin olmaması gerektiğini vurgulayarak, "Siyaset alanında sadece yurttaşların, vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek, onların daha sağlıklı, zengin olması için projeler, iddialar yarışır. Türkiye oraya doğru gidiyor artık. Kimse kimseyi uyutamayacak. Bütün insanlar eşit doğuyor. Dolayısıyla siyaset alanından bütün bunları tasfiye etmek gibi bir iddiamız var. Bundan sonra her siyasi parti, ne kadar iddiası varsa, ne kadar projesi varsa onunla oy alsın" diye konuştu.

CHP olarak bir iddiaları bulunduğunu ve bunu hayata geçireceklerini vurgulayan Matkap, "Hepimize düşen görev, bir an önce dayanışmayı, bütünleşmeyi sağlamak, Türkiye'yi yeniden komşularıyla, Avrupa'yla, dünyayla barıştırmak. CHP olarak bu iddiamızı hayata geçireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından partiye katılan 70 kişiye rozetleri takıldı.

İftar yemeğine, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Hatay Büyükşehir Belediye başkan aday adaylarından Hakan Kahraman, Mahmut Balcı, il ve ilçe teşkilatı üyeleriyle çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: AA