Mısır'da Geçici Hükümet Göreve Başladı

KAHİRE - Mısır'daki geçici hükümetin Vakıflar Bakanı Muhtar Cuma, "Dışlayan değil, herkesi kucaklayan, çatışmaya meyilli değil, diyalog yanlısı bir politika takip edeceğiz" dedi.

Cuma, Hazim el-Biblavi'nin başbakanlığında kurulan geçici hükümetin geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un huzurunda yemin etmesinin ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Misyonlarının açık bir şekilde İslam dininin mesajını insanlara taşımak" olduğunu belirtti.

İzleyecekleri politikanın kimseyi dışlamadan herkesi kapsayıcı özelliğine dikkati çeken Cuma, "Dışlayan değil, herkesi kucaklayan, çatışmaya meyilli değil, diyalog yanlısı bir politika takip edeceğiz" diye konuştu.

Cuma, şunları kaydetti:

"Vakıflar Bakanlığı'nın çalışmaları, siyasi ve politik aidiyetlerden uzak bir yol izleyen Ezher'i destekleyecektir. Ezher, herhangi siyasi ve politik sınıflandırmanın üzerindedir. Ezher'de görev yapan din adamları, Allah'a, Peygamberine ve ılımlı İslam mesajı taşıyan Ezher müessesine sadıktır."

Hazim el-Biblavi'nin başbakanlığında 33 bakanla kurulan geçici hükümet, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un huzurunda yemin ederek göreve başlamıştı.

Kaynak: AA