Türkiye Birincisi’ne Davullu Zurnalı Karşılama

Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) MF-4 puan türünde Türkiye birincisi olan Adana Final Okulları Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Burak Kaya, sınava hazırlanırken bir çok şeyden fedakarlık yaptığını söyleyerek, “Kaç gün dışarı görmediğimiz oldu” dedi.

Türkiye Birincisi’ne Davullu Zurnalı Karşılama
2013 Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi ve Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) sonuçlarını bugün açıkladı.

Sınavın en başarılı ilk 5 öğrencisi İzmir, Adana ve İstanbul’dan çıktı. Özel Adana Final Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Burak Kaya, MF-4 puan türünde birinciliği, MF-1 puan türünde Türkiye 2’inciliği, MF-2 puan türünde Türkiye 3’üncülüğü ve MF-3 puan türünde Türkiye 5’inciliği elde etti. Sonuçların açıklanması ile birlikte Kaya, tatiline ara vererek Gaziantep’ten Adana’ya döndü. Okulun girişinde davul-zurnayla karşılanan Kaya’yı öğretmenleri tek tek sarılarak tebrik etti.

Kaya, daha sonra Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem ve Adana Final Okulları Genel Müdürü Turhan Orhan ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ertem, Final Dergisi Dershaneleri ve Final Okulları olarak eğitimde böylesine önemli bir derecenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Başta anne ve babası olmak üzere tüm eğitimcilere katkı ve destekleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Burak’ın çok daha iyi yerlerde olacağını düşünüyorum” dedi.

Burak Kaya ise çok zor günler geçirdiğini ifade ederek, “Ama tüm emek ve çabalarımızın karşılığını aldık. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır. Ben, ailem, öğretmenlerimiz kısacası herkes belirli fedakarlıklar yaptı. Her şeye değdi. Şu anda çok heyecanlıyım. Duygularımı tarif edemiyorum. Yaşanmadan bilinemez bir duygu bu. Aileme, öğretmenlerime herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İLK 20 KESİNDİ”
500 puan beklemediğini kaydeden Kaya, “ Yıl içerisinde aldığım sonuçlar iyiydi. Birincilik birazda şans işi. Birinci oldum diyemedim ama açıkçası sürpriz de olamadı. İlk 20 kesindi” ifadelerini kullandı.

Burak Kaya, sınava hazırlanırken bir çok şeyden fedakarlık yaptığını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Her sınava olduğu gibi bu sınava da çok sağlam hazırlanmak gerekiyordu. Bazı şeylerden fedakarlık yaptık. Kaç gün dışarı görmediğimiz oldu. Eğlendiğimiz de oldu. Kendimizi tamamen odaya kapatmadık. Biz de insanız sonuçta. Hem eğlendik, hem de çalıştık. Ağırlıklı olarak konu okudum. Çok test çözmekten ziyade daha çok konu okudum. Okul olduğunda günde 4 saat, olmadığı saat 111-12 saat çalıştım.”
Küçüklükten beri tıp okumayı düşündüğünü aktaran Kaya, hangi üniversitesi tercih edeceğine henüz karar vermediğini söyledi.

“BU BAŞARIYI OĞLUM HAK ETTİ”
Anne Nilüfer Kaya, oğlunun küçüklükten beri çok başarı bir öğrenci olduğunu kaydederek, “Çok ders çalışıyor ve sorumluluk sahibi bir çocuktu. Bu başarıyı oğlum hak etti” dedi.

Baba İbrahim Kaya ise oğlunun başarısında herkesin emeğinin olduğuna dikkat çekerek, öğretmenlere ve okul idaresine teşekkür etti.
Kaynak: İHA