Bu Gelinliğin Maliyeti 40 Lira

Amasya - Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yatak çarşafından dikilen gelinliğe özellikle kır düğünlerinde ilgi duyulması bekleniyor.

Gümüşhacıköy Çok Programlı Lisesi Giyim, Üretim Teknolojisi Alanı Bölüm Şefi Nuray Atagür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerle yatak çarşafı kullanarak tasarladıkları gelinliğin şıklık ve rahatlık isteyen gelinler tarafından tercih edilebileceğini söyledi.

Çarşaf gelinliğin, alternatif gelinlik dikme isteğiyle ortaya çıktığını anlatan Atagür, "Burada kendi tasarladığımız ürünleri dikebiliyoruz. Farklı tasarımlar üzerinde çalışıyoruz. Özellikle kır düğünlerinin revaçta olduğu bu dönemde alternatif bir gelinlik yapmak istedik. Yatakta kullandığımız el dokuması iki adet çarşaftan gelinlik ürettik" dedi.

-Ekonomik ve sağlıklı

Yatak çarşafından yaklaşık 2 haftada diktikleri gelinliği çeşitli dantel örneklerin yanı sıra modern süslemelerle de zengin bir hale getirdiklerini belirten Atagür, şöyle konuştu:

"Çarşaf gelinlikte geçmişle geleceği birleştirerdik.Otantik tarzda bir gelinlik oluştu. Gelinliğimizin diğer gelinliklere göre daha sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz. Genellikle sentetik malzemelerden üretilen gelinlikler yerine tamamen pamuk ve ham bezden üretilen gelinliğimiz teri emebilen bir yapıda olduğu için daha sağlıklı. Maliyeti göz önünde bulundurulursa gelinliğimiz son derece ekonomik."

Atagür, gelinliğin maliyetinin 40 lira olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA