"iş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Kursları" Protokolü

Bolu - Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Elginkan Vakfı ve Gerede Ticaret ve Sanayi Odası arasında "İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Kursları" protokolü imzalandı.

Vali İbrahim Özçimen başkanlığında valilik toplantı salonunda düzenlenen törene, Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Allar ile Elginkan Vakfı Bolu Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Murat Özen katıldı.

İşçi sağlığının önemine işaret eden Özçimen, "Çalışanların güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak çok önemli. Oluşabilecek kötü olguların önlemini baştan alabilirsek çoğu olumsuzluğun da önüne geçmiş oluruz. Bunun için bu eğitim son derece önemli. Bu proje Gerede'den başladı ama bunu tüm Bolu'ya yaymalıyız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Kurslar hakkında bilgi veren Elginkan Vakfı Bolu Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Özen, "6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve konuyla ilgili mevzuat kapsamında düzenlenerek işyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir ortamı temin etmek, iş ve meslek hatalarını azaltmak, çalışanları yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek, onların karşı karşıya bulundukları mesleki riskler ile bu risklere karşı alınması gereken tedbirleri öğretmek ve iş sağlığı ve güvenliği bilincini oluşturarak uygun davranış kazandırmaktır" diye konuştu.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Allar da, "İlçemizde genellikle risk konusunda yüksek kaza oranı olabilecek işyerlerimiz var. Biz de bunları minimize etmeye çalışıyoruz. Elginkan Vakfı'na bu önemli konuda bize yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların sonunda 3 bin 500'e yakın kişinin katılacağı 16 saatlik eğitimin protokolü imzalandı.

Kaynak: AA