Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde Terfi Heyecanı Yaşandı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde terfi heyecanı yaşandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde Terfi Heyecanı Yaşandı
Polis Evi’nde gerçekleştirilen terfi törenine Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve çok sayıda polis ile aileleri katıldı.

50 polisin bir üst rütbeye terfi ettiği törende, terfi rütbelerini Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep güven ve aileleri taktı. Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, ülkenin en şerefli insanının grevini en iyi yapan insan olduğunu belirterek, hangi hizmet yapılıyorsa yapılsın o hizmetin en üstüne talip olunması gerektiğini söyledi.

Kıraç, “Bizim en güzel yaptığımız iş mesleğini severek yapmaktır. Bazı meslekler var ki bu mesleklerin izni, bayramı, hastası, seyranı olmaz. Hastasını yatakta bırakarak bir başka hizmete koşan mesleğin mensuplarısınız sizler. Bu ülkenin en şerefli insanları mesleklerinde en ileriye gitmeyi isteyenlerdir. Mesleğini en iyi yapanlardır. Dolayısıyla hangi hizmeti yaparsak yapalım o hizmetin en üstüne talip bizim insani görevimizdir. Mesleğimiz iyi yapmak durumundayız. Bundan sonraki süreçte de yine mesleğe ilk başladığınız heyecanı ve şevki yaşamak kararlılığını sürdüreceğinizden hiç kuşkumuz yok. Allah hepinize sağlık sıhhat versin, yeni görevlerinizde başarılar dilerim” dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ise polislerin bugün taktığı rütbelerin daha fazlasının eşlerinin hakkı olduğunu ifade ederek, her türlü durumda polislere destek oldukları için eşlerine teşekkür etti. Güven, “Her yeni rütbe, her yeni yıldız yeni bir sorumluluk yeni bir yüktür aslında. Bu meslekte bir üst rütbe heyecan verir. Heyecanlı sevinçle karşılanır. Arkadaşlarımız aileleriyle beraber bu heyecanı paylaşmak üzere buraya geldi. Hak ediyorlar, çok ciddi şekilde görev yapıyorlar. Onlardan daha fazla eşleri yoruluyor. Onlar, onların çektiği çileye katlanarak, onlara destek vererek aslında bu rütbelerin daha fazlasını hak ediyorlar. Ben huzurlarınızda arkadaşlarımı yeni rütbelerinden dolayı kutluyorum. Bilhassa eşlerini, hanımefendileri arkadaşlarımı desteklemelerinden ötürü vefakarca, fedakarca, cefakarca desteklemelerinden ötürü teşekkür ediyorum yeni rütbeleri hayırlı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA