Hayırsever İş Kadını Atasoy, İzka Kalkınma Kurulu Başkanlığı’na Aday Oldu

Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, 25 Haziran’da seçimleri İzmir’de yapılacak olan İzmir Kalkınma Ajansı Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

Atasoy, “İzmir Kalkınma Ajansı Başkanlığı’na seçilirsem İzmir’i bir dünya kendi yapacağım” dedi.

Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, “İZKA Kalkınma Kurulu İzmir halkına hizmet için ve İzmir şehrinin kalkınması için ne gerekiyorsa yapacaktır. İzmir uluslararası fuarlar ve kongreler şehri olacaktır. Sivil toplum kuruluşlarımızla, kamu kurumlarımızla, iş dünyasıyla ve daha da önemlisi üniversitelerimizle birlikte hareket edecektir” diye konuştu.

Hedeflerini açıklayan Atasoy, “İzmir Kalkınma Ajansı’nı içe kapanık bir yapıdan kurtarıp dünyayla entegrasyonunu sağlamayı, İZKA ve gelişmiş dünya ülkeleri arasında bir köprü oluşturmayı hedefliyorum. İZKA tipik bir devlet dairesi değildir. Sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün kendisini rahatlıkla ifade edebileceği platformlardır. Bu anlamda önemli bir katkı sağlayacağımı düşünüyorum” dedi.

İzmir’in öncü bir şehir olduğunu belirten Atasoy, “Hanımefendi kimliğimle İzmir gibi modern bir şehirde hanım ağırlığının olması gerekiyor. İzmir her anlamda önemli bir şehirdir. 9 üniversitesiyle, 3 Teknoparkıyla, 13 OSB’siyle. Böyle bir şehrin sanayisinin yüksek katma değerli bir sanayiye dönüştürülmesi için çalışmalar yapacağım. İzmir Expo adayıdır. Böylesine önemli bir süreçte tecrübelerimden de faydalanarak başarılı olacağımı düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA