Çarşı'da Fenalaşan Şahısın Yanına Ambulans Ulaşamadı

Nazilli'de çarşıda alış-veriş yapan bir vatandaşın çarşı içinde baygınlık geçirmesi, Nazilli’nin en önemli sorundan biri kabul edilen park ve kaldırım işgali konusunu tekrar gündeme getirdi.

Çarşı'da Fenalaşan Şahısın Yanına Ambulans Ulaşamadı
Vatandaşa müdahale etmek için gelen ambulans, dubalar, hatalı park yapan araçlar ve kaldırımı işgali nedeniyle baygınlık geçiren 21 yaşındaki Vildan D. isimli vatandaşın yanına gidemedi. Yaklaşık 50 metre yürümek zorunda kalan 112 Acil Sağlık personeli, vatandaşa geç de olsa müdahale edebildi.
Olay dün 15.20 sıralarında Nazilli’nin en işlek bölgelerinden biri olan Kıbrıs Caddesi 334 Sokak ile 141 Sokağın kesiştiği bölgede meydana geldi. Alış-veriş yapmak için çarşıya çıkan 21 yaşındaki Vildan D. isimli vatandaş aşırı sıcak nedeniyle Kestane Cami önünde baygınlık geçirdi. Vatandaşa ilk müdahaleyi çarşı esnafı yaparken, çağrılan 112 Ambulansı yolun dubalarla kapalı olması nedeniyle olay yerine giremedi. Ellerinde ilk yardım çantası ile yaklaşık 50 metre yürümek zorunda kalan 112 Acil Sağlık personeli, baygınlık geçiren vatandaşa geç de olsa müdahale edebildi. Bu arada yolun ortasında bulunan dubalar Belediye Zabıta Ekipleri tarafından açıldı. Ancak ambulans bu kez de hatalı park yapan araçlar ve kaldırım işgali nedeniyle sokağa giriş yapamadı. Olaya şahit olan vatandaşlar, herkesin duyarlı davranmasını isteyerek acil durumlarda dubaların sorun olduğunu vatandaşların da trafiği aksatmayacak şekilde park yapmasını istediler

Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde müdahale edilen Vildan D.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan yaşanan olaydan 1 saat sonra bu kez de Gülşen A. (45) isimli vatandaş, Kestane Cami’ne 20 metre mesafede baygınlık geçirdi. Vatandaşların çağırdığı ambulans bu kez Uzun Çarşı’dan giriş yaparak Gülşen A.’ya müdahale etti.
Kaynak: İHA