Jandarma Genel Komutanlığı'nın Kuruluşunun 174. Yıl Dönümü

ADANA - Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 174. yıl dönümü törenle kutlandı.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hazma Celepoğlu, yaptığı konuşmada, JandarmaTeşkilatı'nın kuruluşunun yıl dönümünü kutlamanın heyecanı içinde olduklarını ifade etti.

Jandarma Teşkilatı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası ve devletin temel yapı taşlarından biri oldğunu belirten Celepoğlu, "Jandarma Genel Komutanlığımız, güvenliğin özgürlüklerin teminatı olduğu anlayışıyla, vatan topraklarının her karışında, eğitilimiş ve yetenekli personeli ile kanunun öngördüğü şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir gücü olmaya devam edecektir" dedi.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç ise bugün trafik kazasında şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Güven Fatih Hiçdurmaz'ı ve geçen hafta Gezi Parkı Eylemleri sırasında şehit olan Komiser Mustafa Sarı'yı rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Jandarma Teşkilatının 174 yıllık tarihinin başarılarla dolu olduğunu anlatan Koç, şunları kaydetti:

"Jandarma teşkilatımız, 'önce insan, sonra vatandaş, sonra askeriz ve sonra da jandarmayız' düsturuyla, 174 yıl daha bu göreve layık olmak için ülkenin her köşesinde, kimsesizlerin kimsesi, yalnızların yoldaşı ve vatandaşların devlete açılan kapısı olmak için vatandaşlarından aldığı güçel yoluna devam etmektedir. Jandarma, beşyüze yakın yasal mevzuatın kendisine verdiği görevleri, zorlu coğrafi koşullarda, sınır boylarında, kendisine emanet edilen mehmetçiklerle birlikte vatan topraklarının yaklaşık yüzde 91'lik bölümünde başarıyla yerine getirmektedir."

Konuşmaların ardndan, Vali Hüseyin Avni Coş, Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan başarılı personellere takdir belgesini verdi.

Etkinliğe çok sayıda askeri personelin yanı sıra kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA