Yunusemre Lisesi’nin İmam Hatip Lisesine Dönüştürülmesine Sendikalardan Tepki

Eskişehir'deki 3 sendika temsilcileri, Yunusemre Lisesi’nin imam hatip lisesine çevrilmesi ile , öğretmen ve öğrencilerin mağdur olacağını belirterek karara tepki gösterdiler.

Yunusemre Lisesi’nin İmam Hatip Lisesine Dönüştürülmesine Sendikalardan Tepki
Yunusemre Lisesi önünde toplanan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN), Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ) ve Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (TÜRK-EĞİTİM-SEN) Yöneticileri Yunusemre Lisesi’nin İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesinin mağduriyetler doğuracağını belirttiler. İlk açıklamayı Eğitim-Sen Şube Sekreteri Faik Alkan yaptı. Alkan “Bu okul bir dönüşüme tabi tutuluyor. Milli Eğitim Müdürlüğü dayatmadan vazgeçmeli. Bu dönüşüm ile 80 öğretmen yüzlerce öğrenci mağdur olacak. Öğretmenler zorunlu sürgüne tabi tutulacak” dedi.

Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar ise 4+4+4 sistemi ile radikal değişiklikler geleceğini ve kaos yaşanacağını daha önce aktardıklarını belirtti.

Yunusemre Lisesi'nin dönüştürülmesi ile öğrenci ve öğretmenlerin hak kaybı olacağını ifade eden Sungar, “İmam hatip için dönüştürme değil yeni okullar yapılmasını istiyoruz” dedi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca ise İmam Hatip lisesi okullarına karşı olmadıklarını, okulları dönüştürme yerine yeni imam hatip liselerinin yeniden yapılması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İHA