(özel Haber) Doğal Ürünler Turistlerin İlgisini Çekiyor

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi İğneada yolunda satışa sunulan organik ürünler, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, satışa sunulan meyve ve sebzeleri müşteriler bahçeden kendileri topluyor.

Demirköy- İğneada yolunun 2. kilometresinde organik ürünler satan Zeki Doğan, satışa sundukları meyve ve sebzeleri evinin bahçesinde yetiştirdiğini ve ürünleri müşterilerin bahçeden toplayıp, taze olarak satın aldıklarını söyledi.

Doğan, ürünlerinin yüzde yüz organik ve taze olduğunun altını çizerek, “Satışa sunduğumuz ballarımız tamamen ormanda üretiliyor ve organiktir. Reçellerimiz böğürtlen, kuşburnu, ahududu, çilek, vişne hepsi kendi mahsullerimiz ve üretimimiz. Ihlamur, salatalık, domates, biber, ahududu, karadut gibi meyve ve sebzelerimizi biz toplamıyoruz, müşterilerimiz alacakları ürününün bulunduğu bahçeye giderek, ürünleri kendisinin toplayıp taze taze tüketmesinin sağlıyoruz” dedi.

Alışveriş yapan Firdevs Battal ise, “Ben doğayı çok seviyorum, doğallığı ve organik ürün yemeyi seviyorum. Ailecek elimden geldiği kadar organik ürün tüketmeye çalışıyoruz. Burada da organik ürün satıldığını gördüm ve alışveriş yapacağım. Ürünlerin tarafımızdan toplanması çok güzel bir şey, keşke biz de böyle meyve sebze ekebilsek” diye konuştu.

Zeki Doğan’ın kendi bahçesinde ürettiği sebze ve meyvelerin bulunduğu tezgahta; çilek, ahududu, böğürtlen, kuşburnu, kuş üzümü, karadut, kızılcık, havuç, vişne, çilek reçellerinin yanında, pancar, karadut pekmezi, köy yumurtası da satışa sunulmakta.
Kaynak: İHA