16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali

16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, törenle açıldı.

Ankara Devlet Opera ve Bale Sahnesi'nde düzenlenen töreni sunan Laçin Ceylan, etkinliğin 16. yılında kadınların mücadelesinde kazanılan başarılara gönderme yaparak, festivalin bu yılki temasının üzerinden, "Huzursuzluğa, umuda, geleceğe, harekete, sese, kabullenmeyişe" bir davette bulunulduğunu söyledi.

Ceylan, bu yıl başarılanlara dikkati çekmek amacıyla festivalin temasının, "Rağmen" olarak şeçildiğini ifade ederek, "Festivali hayatta nelere rağmen, nelerin gerçekleştiğini anlamak için önemli bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Tiyatro ve sinema oyuncusu Yetkin Dikiciler ise Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği yöneticilerinin, sadece film festivali yapmadığını, 1996 yılından beri Türkiye'yi gezerek, kadınların güçlendirilmesi için çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Festivalde 40 ülkeden 98 filmin gösterimi yapılacak. Sadece kadın yönetmenlerin çektiği filmlerin 16 Mayıs'a kadar gösterileceği festivalde bu yıl, Türkiyeli kadın yönetmenlerin çektiği filmlere büyük yer ayrılacak.

Öte yandan, festivalin açılışında "Onur ödülleri" Zeynep Aksu ve Perihan Savaş'a, "Bilge Olgaç Başarı ödülü" Suzan Kardeş'e verildi.

Etkinlik kapsamında "Tema Ödülü" ise ilk kez Yıldız Kenter'e verildi.

Muhabir:Betül Yürük

Yayıncı:Murat Taydaş
Kaynak: AA