Meclis, Gelecek Hafta 23.00'e, Mayıs Ayının Son İki Haftasında İse 20.00'ye Kadar Çalışacak

Meclis, gelecek hafta 23.00'e, Mayıs ayının son iki haftasında ise 20.00'ye kadar çalışacak.

AK Parti, TBMM Genel Kurul'unun çalışma takvimine ilişkin grup önerisini Genel Kurul'a getirdi.

Kabul edilen öneriye göre, gündemdeki bazı tasarı ve teklifler gündemin ön sırasına alındı.

Türk Petrol Kanunu Tasarısı, RACVIAC-Güvenlik İşbirliği Merkezi Anlaşması'nın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Gemi Balast Suyu ve Sedimanlarının Kontrolü ve Yönetimi Hakkında Uluslararası Sözleşmeye Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, 1978 Protokolü ile Değişik 1973 Tarihli Denizlerin Gemiler Tarafından Kirletilmesinin Önlenmesine Ait Uluslararası Sözleşmenin 3. ve 4. Eklerine Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ile 1974 Denizde Can Emniyeti Uluslararası Sözleşmesine İlişkin 1988 Protokolüne Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın da aralarında bulunduğu bazı kanun tasarıları gündemin ön sıralarına alındı.

Genel Kurul'da; 7, 14, 21 ve 28 Mayıs Salı günleri 1 saat sözlü sorular görüşülecek, diğer denetim konuları görüşülmeyecek. 8, 15, 22 ve 29 Mayıs Çarşamba günleri ise sözlü sorular görüşülmeyecek.

Bugün Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerinin; yarın ve 9 Mayıs Perşembe günleri ise bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarıların bitimine kadar çalışılacak.

Genel Kurul; haftaya 23.00'e, Mayıs ayının son iki haftası da 20.00'ye kadar çalışacak.

AK Parti Grup Başkanvekilil Mustafa Elitaş, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı "Führer" olarak nitelendirmesi ile ilgili olarak, "Führer, Hitler adına kullanıldı. Bizde önderlik ve liderlik yoktur. Bizim tek bir genel başkanımız vardır o da partimizin genel başkanıdır. Geçmiş tarihi incelendiği zaman, kimin önderler ve führerlerle yaşadığı ortaya çıkar" dedi.

Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Erdoğan'a kadar, hiç bir cumhuriyet hükümeti döneminde hiç bir Başbakan hangi inşaatın kaç kat olacağına karar vermemiştir, hiç bir Başbakan Sultanahmet Camisi ve Ayasofya Müzesi arasına girecek gökdelenlerin kaç kat olacağına karışmamıştır, hiç bir Başbakan o görüntüleri ranta feda etmemiştir. 11 yıllık tarihiniz kirlilik tarihidir" diye konuştu.

Elitaş da cumhuriyet döneminde 6 bin kilometre, iktidarlarında 17 bin kilometre duble yol yapıldığını kaydederek, "Eskiden dışarıdan ithal edilen bakanlar vardı ama şimdi IMF ile ilişkilerini kesecek AK Parti iktidarı var. Bu ülkede yolsuzluk, hırsızlık olsa bunlar yapılabilir mi- Şimdi IMF'ye borç verecek duruma geldik. AK Parti için kirli demek, kirin ancak kendi ellerinde kalmasına neden olacaktır" ifadelerini kullandı.

Elitaş konuşması sırasında laf atan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'e, "Özgür, parazit yapma" diye seslendi.

Kürsüye gelen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da tablet bilgisayardan bir fotoğraf göstererek, "Kenen Evren elinde puro içiyor ve üflüyor, yanında Başbakan. Kim kiminle beraber bakın" dedi.

Muhabir: Coşkun Ergül

Yayıncı: Sefa Salantur
Kaynak: AA