Cami ve Kur'an Kursları Dernekleri Federasyonu Başkanı Kıyak'ın Açıklaması

Cami ve Kur'an Kursları Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Kıyak, din görevlilerinin cami önlerinde takvim ve kitap satışı yapmasının önlenmesi gerektiğini belirterek, "Her Müslüman'a Kuran'ı Kerim, takvim ve dini kitap hediye edilmeli" dedi.

Kıyak, yaptığı açıklamada, camilerin devletin değil, onları yapan ve yaşatan insanların malı olduğunu vurguladı.

Camilerin temizlik ve bakımının cemaat tarafından karşılandığına dikkati çeken Kıyak, "Bu harcamaların tamamının cemaat tarafından verilmesini önlemek için dernekler, camilerin alt kısımlarına dükkan ve temiz tuvaletler yaparak buradan gelen kira gelirleri ile caminin giderlerini karşılıyorlar" diye konuştu.

Kıyak, bu gelirlerin yasal mevzuata uygun şekilde yapıldığına işaret ederek, gelir ve bağışlarla Kur'an Kursları ve lojmanlar yapıldığını anlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın elde edilen gelirlere el koymaması gerektiğini savunan Kıyak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu yerleri yapan, hukuken intifa hakkı bulunan ve bu hak için yıllardır ecri misil ödeyen dernekleri bir tarafa atmamalıdır. Yayınladığı başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere bütün dini yayınları ücretsiz olarak vermelidir. Cami önlerinde din görevlilerinin takvim ve kitap satışı önlenmeli, her Müslüman'a Kuran'ı Kerim, takvim ve dini kitap hediye edilmelidir."

Muhabir: Onur Orhan

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA