Bilecik'in Cumalı Köyünde Hıdrellez Şenlikleri Yapıldı

Bilecik'in Cumalı köyünde yaklaşık 2 bin kişinin katılımı ile Hıdrellez programı düzenlendi.

Bilecik'in Cumalı Köyünde Hıdrellez Şenlikleri Yapıldı
Programa Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar ve eşi Nihal Akpınar, Vali Yardımcıları Eflatun Can Tortop, Mehmet Öksüz, Hasan Kayhan, Süleyman Deniz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Osmaneli Kaymakamı Ali Ada, Tugay ve Garnizon Komutanı Halis Zafer Koç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Çelik’in yanı sıra vatandaşlar katıldı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, doğduğu Cumalı köyünde, Hıdrellez programına gelen tüm vatandaşlarla tek tek ilgilendi. Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı Hıdırellez programında bulgur pilavı ve ayran ikramı yapıldı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, etkinliklerin önemine değinerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Başkan Selim Yağcı, “Hıdrellez, baharın gelişini simgeleyen bir bayram olarak kutluyoruz. Bizi biz yapan en küçük bir ayrıntının yaşatılması, kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarılması konusunda herkesin aynı hassasiyeti göstermesini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA