İshak Paşa Sarayı’nda Ybo’lar Arası Bilgi Yarışması

Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Yatılı Bölge Ortaokulları (YBO) Arası Bilgi Yarışması’ İshak Paşa Sarayı’nda yapıldı.

İshak Paşa Sarayı’nda Ybo’lar Arası Bilgi Yarışması
İshak Paşa Sarayı’nda düzenlenen bilgi yarışmasına Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Bekir Taşdan ve Mehmet Nuri Bilen, Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürü İshak Aslan, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İl ve ilçelerin YBO’nun katıldığı bilgi yarışması elemelerinde finale kalan Ağrı Merkez 100. Yıl YBO, Patnos Cengiz Çıtrık YBO, Tutak YBO, Hamur YBO, Eleşkirt YBO, Doğubayazıt Karabulak YBO, Diyadin Şehit İlhan Demir YBO ve Taşlıçay YBO öğrencileri yarıştı. Yarışmada genel kültür, din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler, fen teknolojisi ve İngilizce’den oluşan 20 soru soruldu. Yarışmanın sonucunda Diyadin Şehit ilhan Demir YBO birinci oldu. Normal soruların ardından puanda eşit olan Hamur YBO ve Doğubayazıt Karabulak YBO öğrencilerine de derecelerini belirlemek için yedek sorular soruldu. Puanları eşit olan iki okul için sorulan yedek soruların ardından Hamur YBO ikinci, Doğubayazıt Karabulak YBO üçüncü oldu. Dereceye giren okulların öğrencilerine ödülleri, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak tarafından verildi.

Kaynak: İHA