AB Türkiye Delegasyonu'ndan Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Erwan Martell ve Sektör Yöneticisi Caner Demir, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

AB Türkiye turu dolayısıyla Adana'da bulunan ve Büyükşehir Belediyesi'nde Meclis Başkan Vekili Halil Tüm ile bir süre görüşen Erwan Martell, Adana'nın modern, dinamik ve cıvıl cıvıl bir şehir olduğunu söyledi.

Türkiye'den övgüyle söz eden ve etkileyici bir ekonomik gelişim gösterdiğini belirten Martell, "Adana'da olmaktan çok mutluyum. Amacımız hem Adana'yı tanımak hem de AB konusunda kamuoyunu bilgilendirmek. AB olarak Türkiye ile işbirliği yapmaktan memnunuz" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Halil Tüm de, AB turunu kapsayan 7 şehirden birinin Adana olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Bu tür etkinliklerin AB'nin fark edilmesini sağlayacağını kaydeden Tüm, "Ancak AB'nin de Türkiye-yi fark etmesinden mutlu oluruz. Ayrıca kent olarak AB fonlarından daha fazla yararlanmak istiyoruz. Bu konuda ciddi ve makul projelerimiz var. Bunların değerlendirilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Halil Tüm ziyarette konuklarına Toroslara özgü el dokuması kilim ile Çukurova-da Doğa ve Tarih adlı kitap hediye etti.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Anıl Bağrık
Kaynak: AA