Saat 21.00’de Atatürk Anıtına Çelenk Konuldu

CHP ile ADD tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde çelenk akşam 21.00’de Atatürk Anıtına konuldu.

Saat 21.00’de Atatürk Anıtına Çelenk Konuldu
CHP Kilis İl Başkanlığı ile Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Kilis Şubesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Anıtına çelenk konulması izni akşam 21.00 olarak verilmesi nedeniyle CHP ile ADD üyeleri Atatürk Anıtına gelerek akşam çelenkler sunulduktan sonra İstiklal Marşı’nı okudular.

Atatürk anıtına çelenk konulmasından önce Cumhuriyet meydanında toplanan CHP ile ADD üyeleri “dilek feneri” uçurdular. Ellerinde mumlar olan CHP ile ADD üyeleri akşam saat 21.00’de çelenk konulmasına izin verilmesine tepki gösterdiler.

ADD Kilis Şubesi Başkanı İrfan Aksoy, Türkiye’de ilk defa gece 21.00’de Atatürk anıtına çelenk konulduğunu belirterek, “Bizim için önemli olan şey şu, zaten biz görevdeyiz. Zaten biz nöbetteyiz, Cumhuriyetin nöbetindeyiz, Mustafa Kemal’in verdiği görevdeyiz. Gece kaç olursa olsun bizim bu görevimizdir. Bizi kimse yıldıramaz gece kaç olursa olsun biz görevimizi yerine getiririz” diye konuştu.

CHP Kilis İl Başkan Abidin Uslu ise, “Biz buraya çelenk koymaktan da kaçmayız. Atatürk’ün getirdiği ilke ve inkılapların takip etmekten de korkmayız. Atatürk’ün izinden ve yolundan gitmekten de korkamayız” diye konuştu.

Kaynak: İHA