Kerkük Valisi ve Talabani'nin Özel Doktoru Kerim Açıklaması

Kerkük Valisi ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin özel doktoru Necmettin Kerim, Talabani'nin sağlık durumuna ilişkin, "En yakın zamanda burada tedavisi bittikten sonra görevine devam etmesi ve işlerini yürütmesi için ülkeye dönmesini bekliyoruz'' dedi.

Kerim, Kürdsat televizyonuna yaptığı açıklamada, Talabani'nin sağlık durumunun çok iyi olduğunu ve çocukluktaki ilkokul öğretmenlerinin isimlerini bile hatırlayabildiğini söyledi.

Geçen yıl aralık ayında rahatsızlanan Talabani'nin son durumunun bir mucize olduğunu ifade eden Kerim, ''Ben sizlerden saklamıyorum ilk hastalandığında bizler cumhurbaşkanımızın sağlığından dolayı çok endişelendik. Allah'ın yardımı ve halkının dualarıyla sadece hayatta kalmadı, sağlığı da çok iyi bir duruma geldi'' diye konuştu.

Talabani'nin sağlığındaki gelişmelerden çok mutlu olduklarını bildiren Kerim, ''En yakın zamanda burada tedavisi bittikten sonra görevine devam etmesi ve işlerini yürütmesi için ülkeye dönmesini bekliyoruz'' yorumunda bulundu.

Muhabir: Mustafa Kerim / Emrah Yorulmaz / Samet Doğan

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA