Bodrum'da, Trafik Kazasında Devrilen Otomobilin İçinde Bulunan Yolcuların Emniyet Kemeri Sayesinde Yara Almadan Kurtulması, Simülasyon Araçla Uygulamalı Olarak Gösterildi

Bodrum'da, emniyet kemerinin önemi simülasyon araçla uygulamalı olarak anlatıldı.

Trafik haftası etkinlikleri kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünce trafik kazalarında emniyet kemeri takılmamasından kaynaklanan yaralanma ve ölümlerin önüne geçmek, insanlara emniyet kemeri kullanma alışkanlığı kazandırmak amacıyla "Emniyet kemeri tak, yolda takılma" projesi başlatıldı.

Proje kapsamında Bodrum Belediye Meydanı'na düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara trafik kurallarının yer aldığı broşür ve el ilanları dağıtıldı. Daha kurulan simülasyon aracına binenlere, devrilen araçta yaşayacakları, emniyet kemeri kullanmaları halinde yara almadan kurtulabilecekleri gösterildi.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, burada yaptığı konuşmada, trafik kurallarının çok acı tecrübeler sonucu konulduğunu söyledi.

Gödekmerdan, trafik kültürünü artırmak, insanları bilinçlendirmek ve trafikteki güvenliği sağlamak için kuralların uygulanmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, her gün televizyonlarda kaza haberleri gördüklerini, kaza haberi olmayan bir bülten göremediklerini belirtti.

Türkiye'de meydanda gelen kazaların Avrupa Birliği ülkelerine göre 7 kat daha fazla olduğunu anlatan Akbal "Bu kazalar ciddi şekilde ölüm ve yaralanmalara, milli servette kayba neden olmaktadır. Emniyet kemeri takma konusundaki eğitimlerimizi arttırdık ve devam edeceğiz" dedi.

Bodrum Emniyet Müdürü Ömer Akgün de 2012 yılında Türkiye'de meydana gelen 22 bin 339 kazada 2 bin 573 kişinin öldüğünü, 38 bin 529 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA