Amasyalı Öğrenciler, Amasya Üniversitesi Suluova Myo'yu Gezdi

Amasya Lisesi öğrencileri, Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksek Okulu'nu gezdi.

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Yıldırım, 12. sınıf öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 60 kişilik gruba yüksekokulu tanıttı.

Gıda, tarım ve hayvancılık eğitimi almış elemanlara gelecekte çok geniş iş sahaları açılacağını ve bu yüzden bu alanlarda çalışacak olan ara elemanları yetiştirdiklerini söyleyen Yıldırım, Amasya Lisesi öğrencilerine yüksekokulu gezdirerek akademik bilgilerin yanı sıra iş imkanları hakkında da fikir verdi.

Yıldırım, "4 yıllık bir fakülteye gidip de sonuçta işsiz kalınacaksa, iş imkanı geniş olan Suluova MYO bölümlerini tercih etmeniz siz öğrencilerimiz için daha akıllıca olacaktır. Kaldı ki iki yıllık eğitiminizin sonunda başarılı olan öğrencilerimiz alanlarında mühendis yetiştiren fakültelere geçme haklarına sahiptir. Bir MYO için gerekli olan her tür eğitim öğretim ortamı okulumuzda mevcut olduğundan rahatlıkla öğrencilerimize iyi bir eğitim vermeyi taahhüt etmekteyiz" dedi.

Ekim 2011 tarihinde açılışı yapılarak 2 bölümle akademik hayatına başlayan Suluova MYO'nun 7 bölüm ve 200 öğrenciyle eğitim hayatına devam ettiğini belirten Yıldırım, yüksekokulun yeni yapılacak ek bina ile 2014 yılı hedefinin bin 500 öğrenci olduğunu vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, ziyaretlerine gelen Amasya Lisesi Müdür Yardımcısı Salah Kahveci ile öğretmen ve öğrencilerine de teşekkür ederek bu tür tanıtıcı ziyaretlerin devam etmesini istedi.

Muhabir: Murat Arslan / Fatma Kalay

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA