Sivas'ta, Engelliler Haftası Dolayısıyla 37 Engelli Bir Günlük Temsili Askerlik Yaptı

Sivas'ta, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik uygulaması" kapsamında 37 engelli, bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığına sabah saatlerinde yakınlarıyla gelen 37 engelli, askeri kıyafet giydi. Kısa süreli askeri eğitimin ardından engelliler için yemin töreni düzenlendi.

Törende konuşan Sivas Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, temsili askerlik yapan engellilere seslenerek, "Üniformalarınız altında gönüllerimize yansıttığınız gurur, mutluluk ve sevinci çok yakından görmekteyiz. Kısa bir süre de olsa bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz. Sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyduk" ifadesini kullandı.

Engellilerin ailelerine de hitap eden İlter, "Evlatlarınızın askerlik hizmetini icra ettiği günü ileride hatırlayacak ve gurur duyacaksınız. Değerli Mehmetçiklerimizin gururunu, heyecanını ve mutluluğunu, gözlerindeki ışıltılardan kolaylıkla anlayabiliyoruz. Bugün, onlar için çok önemli bir gün" diye konuştu.

İlter, engellilerin, her türlü engeli kolaylıkla aşabileceklerini bugün en güzel şekilde gösterdiklerini söyledi.

Temsili askerlik yapan engelliler adına konuşan Hüseyin Ergin ise bir günlük de olsa asker olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, kendilerine bu imkanı tanıyan yetkililere teşekkür etti.

Yemin töreninin ardından engellilere terhis belgeleri, Vali Zübeyir Kemelek, Tuğgeneral İlter ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp tarafından verildi.

Engelliler, aileleri ve arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Temsili askerlik uygulamasına 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Personel Şube Müdürü Albay Sedat Beşir'in 50 yaşındaki bedensel engelli ağabeyi İlhan Beşir de katıldı.

Beşir'in babası Muzaffer Beşir, bir oğlunun albay olarak görev yaptığı tugayda diğer çocuğunun da bir günlük askerlik heyecanı yaşadığını belirterek, oğullarının asker olduğunu görmekten gurur duyduğunu söyledi.

İlhan Beşir de kardeşinin yanında bir gün askerlik yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Albay Beşir, ağabeyiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yemin töreninin ardından protokol üyeleri, engelliler ve aileleriyle yemek yedi. Bazı engellilere yemeğini komutanlar yedirdi.

Törene, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Fuat Ahıskalı, bazı engelli derneklerinin başkan ve yetkilileri de katıldı.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik-Serhat Zafer

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA