İto Başkanı Demirtaş: “Deniz Feneri Gibi Üyelerimizin Yolunu Aydınlatmaya Çalıştık”

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, 6 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde yapılan son yönetim kurulu toplantısında, “Deniz feneri gibi üyelerimizin yolunu aydınlatmaya çalıştık” dedi.

İto Başkanı Demirtaş: “Deniz Feneri Gibi Üyelerimizin Yolunu Aydınlatmaya Çalıştık”
2009 yılından bugüne 230 yönetim kurulu toplantısı yaparak, 7 bin 117 karara imza attıklarını belirten İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir ve Türkiye için hiç durmadan proje üretilmesi gerektiğini söyledi.

İTO’nun İzmir ve Türkiye’nin en başarılı kurumları arasında gösterildiğini kaydeden Demirtaş, “Yönetimimizin aldığı sıra dışı kararlarla, üyelerimize verdiğimiz hizmetlere farklı açılımlar getirdik. Odamız, İzmir ve Türkiye’nin en başarılı kurumları arasında gösteriliyor. Dünyanın birçok ülkesinde biliniyor, tanınıyoruz. Bu başarının arkasında kuşkusuz hiç durmadan çalışmamız ve sürekli projeler üretmemiz yatıyor” diye konuştu.

11 kişi ile başladıkları yönetimi yedi kişiyle tamamladıklarını belirten Demirtaş, “Aldığımız kararlarla bir deniz feneri gibi üyelerimizin yolunu aydınlatmaya çalıştık” dedi.

Demirtaş, yönetim kurulunda alınan kararların yanı sıra 87 Meslek Komitesi’nin de 4 bin 434 toplantı gerçekleştirdiğine, bu toplantılarda da 15 bin 436 karar alındığına dikkat çekti.

“FUAR TEŞVİĞİ VEREN İLK VE TEK ODAYIZ”
4 yılda İzmir dışında 205 ihtisas fuarına uçakla ziyaret organizasyonu düzenlediklerini ve bu organizasyonlara 7 bin 985 oda üyesinin katıldığını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

“Bu çok önemli bir rakam. Dünyanın en büyüklerinden olan 21 yurtdışı ihtisas fuarına grup ziyareti organize ettik. 289 fuarda stant açan 2 bin üyemize maddi destek verdik. Türkiye’de üyelerine düzenli olarak nakdi fuar teşviği veren ilk ve tek odayız. Artık yurtdışında stant açan üyelerimize de nakdi teşvik veriyoruz. Yurtiçi ve yurtdışında 42 fuarda oda olarak stant açtık. Sanal fuar uygulamamızı da daha modern bir hale getirdik.”

İzmir Ticaret Odası’nın dijital bir oda olduğunu ve dört yıllık dönemde 1,5 milyonu aşan ziyaretçi sayısı ile web portalının çok önemli bir bilgi kaynağı haline geldiğini vurgulayan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Web portalımızda e-hizmet noktası kurduk. Böylece e-imza ile oda sicil sureti ile ihale belgelerinin temini, ticaret sicil arşivimizin sorgulanması, online değerli evrak ve hizmet satışı, fuar teşvik başvuruları hizmetleri internet üzerinden veriliyor. Üyelerimiz, oda sicil numaraları ile aidat borçlarını güncel olarak sorgulayabiliyor. Zaman kaybetmeden bilgisayarlarının başında aidatlarını kolayca ödeyebiliyorlar. Vezne önü kuyrukları tarihe karıştı. Web portalımızdan yapılan tahsilatlar, yüzde 174 artış gösterdi. Odamız üyemize artık sadece bir ‘tık’la saniye süren mesafede.”

‘Elektronik Duyuru’ sistemini kurarak 42 bin 278 üye e-posta adresini derleyerek sınıflandırdıklarını söyleyen Demirtaş, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Üyelerimize her pazartesi ihale bülteni ve her gün sektörel ve mesleki konularla ilgili bilgilerin yer aldığı günlük bülten gönderiyoruz. 4 yılda gönderilen bülten sayısı yaklaşık 1,4 milyon. Ar-Ge ve Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüklerimiz bu dönemde 777 araştırma ve inceleme raporu ile üyelerimize sektörlerindeki ve ekonomideki gelişmeler hakkında bilgi verdi. 114 hedef pazar araştırması yaptık. 2 bin 220 üyemize vize aldık. Web portalımız üzerinden üyelerimizle yabancı firmalar arasında işbirliğini sağlamak için ‘Turkish World Partners’ eşleştirme programını oluşturmuştuk. Bu programa kayıtlı firma sayısı 3 bin 180’e yükseldi.”

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, seçimler öncesinde yaptıkları son yönetim kurulu toplantısı nedeniyle başkan yardımcıları Akın Kazançoğlu, Jak Eskinazi, Sayman Üye Mehmet Pamuk, Yönetim Kurulu üyeleri Vahdet Sarıkaya, Cüneyt Güleç ve Asuman Nardalı Tokuş ile birlikte pasta kesti.
Kaynak: İHA