Bartholomeos, Fethiye İlçesindeki Kayaköy Ören Yeri'ni Gezip, Kiliselerde Dua Etti

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Fethiye ilçesindeki Kayaköy Ören Yeri'ni ziyaret etti.

Bartholomeos, New York'ta yaşayan Rum Ortodoks Kilisesi'nin pederi Alexander Karloutsos, Fransa metropoliti Emmanuel Adamakis ve Adalar metropoliti Haralambos Sofroniadis ile yaptığı ziyarette, Kayaköy'deki kiliseleri ve evleri gezdi.

Yetkililerden Kayaköy'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Bartholomeos, kiliselerde, dua etti. Fener Rum Patriği Bartholomeos, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tatil için bulunduğu Dalyan'dan akrabaları ve dostlarıyla Kayaköy'ü gezmek için Fethiye'ye geldiğini söyledi.

Kendisinin daha öne birkaç kez Kayaköy'ü gezme fırsatı bulduğunu anlatan Bartholomeos, "Ben daha önce birkaç kez Kayaköy'e gelmiştim ama arkadaşlarım ilk kez geliyor. Onlara bu çok ilginç, çok enteresan köyü göstermek istedim. Arkadaşlarımla kiliselerde atalarımızı hatırladık, onların ruhları şad olsun diye dua ettik" ifadesini kullandı.

Bartholomeos, yörede yaşayan vatandaşların refah, sıhhat ve afiyet içinde yaşamlarını sürdürmeleri temennisinde bulunarak, "İnşallah buraya çok turist gelir ve burada yaşayan insanlar bol bol kazanç elde ederler" diye konuştu.

Ziyaret sırasında, jandarma ekipleri Kayaköy'ün çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Muhabir: Utku Uçrak / Güç Gönel

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA