Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy,102 Radyo Üniversite’nin Konuğu Oldu

Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, 102 Radyo Üniversite’de “ Düşünce Aydınlığı” programına konuk oldu.

Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy,102 Radyo Üniversite’nin Konuğu Oldu
Özel bir kanalda yayınlanan “ Kanıt” dizisinin sunucusu Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Radyo Koordinatörlüğünü Jale Alcan üstelendiği 102 Radyo Üniversite’de yayımlanan” Düşünce Aydınlığı” programına katılarak kendisine sorulan soruları cevaplandırdı. Katıldığı radyo programında ilk olarak ceza, ceza sonucunda ortaya çıkan sebepler, suça iten nedenleri konuşan Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, daha sonra suçu önlemek için nelerin gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Sevil Atasoy, ”Suç önlemek her olayın en başında yapılması gereken en önemli etkendir. Çünkü bir kere bir kişinin başına kötü bir olay geldiği zaman artık ne yaparsanız yapın onun başına gelen o kötü olayı unutturamazsanız ve o kötü olayı gerçekleştiren kişiyi assanız bile o kişinin mağduriyetini gidermez. Örneğin bir kadına veya küçük yaştaki bir çocuğa tecavüz edilmişse ona bu kötülüğü yapmış kişiye istediğiniz kadar ceza verin hatta asın yine de mağdur yaşadığı travmayı atlatması mümkün değildir. Burada önemli olan suçu önlemeye çalışmaktır. Mağduriyetlerin olmamasını sağlamaktır. Üstelik bir suçu önlemek için sarf edeceğimiz masraf 1 lira ise suçu işledikten sonraki masraf nerdeyse 40 katıdır. Çünkü suçu işleyen fail bulunacak mahkemeye çıkartılacak ve cezaevine gönderilip orada bakılacak derken devlet için bir sürü masraf olacak. Bu yüzden suçu önlemek daha ucuzdur ve mağdurlar için daha önemlidir. ” dedi.

Daha sonra program sunusu tarafından sorulan soruların cevaplandığı eğitici, bilgi verici ve keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA