Filipinler Büyükelçisi, Mersinli İşadamlarını İşbirliğine Davet Etti

Filipinler Büyükelçisi Marılyn J.

Alarılla, gıda ve turizm sektörlerinde iki ülke arasında hareketlilik olduğunu belirterek İçelli işadamlarını işbirliğine davet etti.
Büyükelçi Marılyn J. Alarılla, Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD), düzenlediği organizasyonla İçel'de incelemelerde bulundu. Program kapsamında İçel Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ve İçel Serbest Bölge İşleticisi’ni(MESBAŞ) ziyaret eden Büyükelçi Alarılla, İçel’in önemli bir ticari potansiyeli olduğuna dikkat çekerek, limanı ve serbest bölgesiyle dünya ticaretine açılması noktasında önemli bir konumda bulunduğunu ifade etti.

Fabrika ziyaretleriyle temaslarına devam eden Alarılla, İçel ASİAD üyesi olan Türkiye’nin en büyük çocuk akademisi Özel Yıldırımhan Okulları bünyesindeki Gülcihan Memiş Çocuk Akademisini gezdi. Eğitim faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alan Alarılla, Türkiye’de eğitime büyük önem verildiğini, bu tür okullarında bunun göstergesi olduğunu dile getirdi.
Alarılla, ASİAD Dernek Merkezi’nde düzenlenen ülke tanıtım toplantısında yaptığı sunumda ise Filipinleri anlattı. Ülkesinin son yıllarda yaptığı önemli atılımlarla çok hareketli bir ekonomiye sahip olduğunu belirten Alarılla, 2012 yılında büyümenin 6,6’lık oranla bir önceki yılın iki katı olarak gerçekleştiğini söyledi.

Gıda ve turizm sektöründe önemli bir ticari hareketlilik olduğuna dikkat çeken Alarılla, bu noktada İçel’le önemli işbirlikleri sağlanabileceğini vurguladı.
Programda konuşan Filipinler-Türkiye Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut da, Türk yatırımcının Filipinlerde özellikle ihracat noktasında önemli iş bağlantıları kurabileceğini belirtti.

Karabulut, Ticaret Odası’nın 4 yıldan beri Filipinlerde faaliyet gösterdiğini belirterek, Türkiye ile Filipinler arasındaki ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağladığını dile getirdi. İşadamlarını Filipinler’e davet eden Karabulut, ticari bağlantıların kurulmasında her türlü desteğin sağlanacağını belirtti.

ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz ise Türkiye ekonomisinde artık sert iniş ve çıkışların yaşanmadığına dikkat çekerek ilerlemenin dengeli bir ortam içerisinde geliştiği ve istikrarın vermiş olduğu güvenle hareket edildiğini kaydetti.

Birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çeken Oğuz,
şöyle devam etti: "Öncelikle birlik ve dayanışma içerisinde hareket etmeyi en büyük düsturumuz sayıyoruz. Ülkemizin, içerisinde bulunduğu süreçte iş adamları olarak bizlere düşen ne varsa en iyi şekilde yerine getirmeliyiz."
"İçel’de faaliyet gösteren işadamları olarak, elimizdeki potansiyeli daha verim sağlayıcı ve yararlı şekilde kullanmalıyız" diyen Oğuz, İçel ASİAD olarak üyelerin ticari gelişimlerine katkı sağlama odaklı faaliyetler düzenlediklerini söyledi.

Program, iki ülke arasındaki ilişkilerin artması ve işbirliği için "İyi Niyet Anlaşması" imzalanarak, karşılıklı hediye takdiminin ardından son buldu.