Bakan Binali Yıldırım'dan Milli İçki Açıklaması

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı sosyal medyada tepkilere neden olan 'Milli içki ayrandır' şeklindeki açıklamalarına esprili üslubuyla destek verdi.

Bakan Binali Yıldırım'dan Milli İçki Açıklaması
" Ekşi ayran içerseniz karnınız ağırır. Onun için taze ayran içeceksiniz" diyen Yıldırım, "Başbakanın görüşü üzerine bizim görüşümüz olmaz. Gayet açık söylemiş sayın Başbakanımız" dedi.

Bakan Yıldırım, Başbakanın açıklamalarının farklı taraflara çekilmemesi gerektiğini, yasakçılıkla alakası olmadığını ve toplumu koruma maksadı taşıdığını belirterek şöyle konuştu: "Gençliği ve toplumu korumaktır gaye. Batı dünyasının en büyük problemi uyuşturucu ve buna benzer sorular. Yasakçılıkla bunun bir alakası yok. Yasalar neyin nerede yapılacağını tarif etmiş. O yasalar dahilinde herkes çalışacak. Bütün bunların hepsini başbakanımız açıklamıştır. Ben görmedim ama yani konuların çok fazla istismar etmeye lüzum yok. Herşey toplumun daha sağlıklı gelişmesi için. Hiçbir zaman yasakçı zihniyet içinde olmadık. Ülkemizin ve toplumumuzun yararına olan herşeyi yaptık. Bugün sigara yasağı kötü mü. Dünyada herkes bunu parmakla gösteriyor. Çok başarılı bir uygulama ve herkes bunu örnek olarak gösteriyor."
Kaynak: İHA