4 Kişinin Öldüğü Kazada Kusurlu Görülen Sanığa 5 Yıl 10 Ay Hapis Cezası

Adana’da otomobilin sulama kanalına uçması sonucu 4 kişinin boğularak yaşamını kaybettiği kazaya ilişkin açılan dava karara bağlandı.

21 Ekim 2011 günü Koyuncu köyü mevkiinde meydana gelen kazada kusurlu oldukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan Özhan S. (34), beraat ederken, molozu yol kenarına bırakmadığı belirtilen Necdet A. (57), 5 yıl 10 ay hapse mahkum oldu.

Adana 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan yargılanan sanık Necdet A., son duruşmaya katılmadı. Elektrikçi Necdet A., daha önceki duruşmalarda suçlamaları reddetmişti. Bir müşterisine ait bahçeye tesisat çekmek için dikilecek direkler için çukur kazdıklarını ifade eden Necdet A., kullanacakları taşları çukurun yanına bıraktıklarını belirtmişti. Savunmasında, taşların yola 1 metre kadar girdiğini dile getiren Necdet A., uyarı amacı ile 14 metre öteye reflektör bıraktıklarını ileri sürüp, “Olayda kusurum yok.”demişti. Yerleşim yeri dışındaki karayolu üzerine römorku park etmesi nedeniyle kazada kusuru olduğu öne sürülen sanık Özhan S. de suçlamayı kabul etmemişti. Mahkeme, sanık Necdet A.’yı kusurlu bularak önce 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. İyi halden sanığın cezasını 5 yıl 10 aya indiren heyet, Özhan S.’nin beratına karar verdi.

Cumhuriyet savcısının iddianamesine göre kaza şu şekilde yaşandı: Mehmet Bulgan’ın (47) kullandığı ve içinde Necati Deniz (61), Ali Örgen (49), Yaşar Demir’in bulunduğu otomobil, önce Necdet A.nın yetkilisi olduğu ekibin elektrik direği dikmek için çıkardıkları moloza; sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek, yolun karşı tarafındaki plakasız römorka çarptı. Bu sırada Yaşar Demir, araçtan fırlayarak yere düşüp, yaralandı. Römorkun yanındaki Bedi Tanlak (46) ile kanala düşen otomobil içindeki Mehmet Bulgan, Necati Deniz ve Ali Örgen boğuldu.