Bayraktar: Tapuda Çay İçerek İşlemleri Kısa Sürede Bitirme Seviyesine Geldik

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin tapu kadastro hizmetlerinde 'Allah hiç kimseyi tapu dairesine düşürmesin'den, çay içerek işlemlerin kısa sürede bitirilmesi seviyesine gelindiğini söyledi.

Bayraktar: Tapuda Çay İçerek İşlemleri Kısa Sürede Bitirme Seviyesine Geldik

Bakan Erdoğan Bayraktar, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi Starlight Convention Hotel'de yapılan tapu kadastro genel müdürleri eğitim seminerine katıldı.

Bayraktar'ı otel girişinde Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney ve daire amirleri karşıladı. Başkan Sözen, otel girişinde Bayraktar'a, 'Manavgat'a hoş geldiniz' diyerek bir buket çiçek takdim etti.

Erdoğan Bayraktar, yaptığı konuşmada, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün yaptırdığı müşteri memnuniyeti anketlerinde, vatandaşların tapu kadastro hizmetlerinden yüzde 97 oranında memnun olduğunu söyledi.

Türkiye'de bundan 15-20 yıl önce tapu kadastro hizmetlerinde halkın 'Allah hiç kimseyi tapu dairesine düşürmesin' sözüyle durumu özetlediğini belirten Bayraktar, günümüzde ise verilen randevu doğrultusunda, insanlar çay ve kahvesini içerken işlemlerinin tıkır tıkır yapılarak zaman kaybının önlendiği bir döneme ulaştığını kaydetti.

Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde yapılan tapu kadastro hizmetlerine dünya gıpta ile bakıyor. Ülkemiz tapu kadastro hizmetlerinde o seviyeye geldi ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, gelin bizim tapu kadastromuzu yapın diye yardım istiyor. Sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mi? Hayır Libya, Cezayir, Fas ve Tunus, ülkemizden tapu kadastro işlemlerinin yapılmasında yardım ve destek istiyor. Tapu kadastro hizmetleri özel sektörün verebileceği bir hizmet değil, devlet eliyle verilebilecek bir hizmet. Tapu işlemlerinde müşteri memnuniyetinin yüzde 97 olması çok güzel. Fakat bu yeterli olmamalı. Bu, yüzde 100'e çıkmalı. İşimiz, insanımıza yardım etme ve işlemlerini kısa sürede çözme olmalı. En önemlisi de milletin duasını alma olmalı."

Türkiye'nin, son 10 yıl içinde her alanda yapılan yatırımlarla dünyada sözü dinlenen ülke haline geldiğini belirten Bayraktar, iktidarları öncesi ülkede toplanan vergilerin yüzde 65'inin faize gittiği için dar bir kaynakla yatırım yapılamadığını ifade etti.

Ülke kaynaklarının yüzde 65'inin faiz ödemelerine gittiği dönemde, ülkede 50 milyar dolarlık yatırımın ancak yapılabildiğini anlatan Bayraktar, bugün ise yapılan yatırımların 550 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Bayraktar, "Ülkemiz, her alanda dünyada söz sahibi ülke oldu. Bunda 10 yıl önce Merkez Bankası döviz rezervleri 23 milyar dolardan 135 milyar dolara ulaştı. IMF'ye borcumuz 23,5 milyar dolardan 1 milyar doların altına indi. Bunların hepsi istikrar ve güvenle oluyor." diye konuştu.

Bakan Bayraktar, konuşmasının ardından, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'le birlikte sohbet etti.