Fatih Erkoç’un Jüri Üyesi Olduğu Liseler Arası Müzik Yarışması Başlıyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, sesini duyurmak isteyen genç yeteneklere destek olmak amacıyla Bursa Liselerarası Müzik Yarışması düzenliyor.

Fatih Erkoç’un Jüri Üyesi Olduğu Liseler Arası Müzik Yarışması Başlıyor
Yarışmanın jüri üyeliğini ünlü sanatçı Fatih Erkoç yapacak.
Osmangazi Belediyesi tarafından 2010 yılına kadar 5 kez gerçekleştirilen ve 2 yıl ara verilen yarışma yeniden başlıyor. Bu yıl 5 dalda gerçekleştirilen yarışmada ön elemeler 15 Ekim - 03 Kasım'da yapılacak. Ön elemelerin ardından 09 Kasım'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek final gecesiyle yarışma sonuçlanacak.
Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şiir, şarkı, roman, hikaye yazmak isteyen gençlere hak ettikleri değeri verdiklerini dile getirdi. Dündar, şöyle konuştu: “Bu ve benzer organizasyonlarla çocuklarımızı teşvik etmiş oluyoruz. Gençlerimizin yazmış olduğu eserleri kitaplaştırarak aynı zamanda kültür ve sanat varlıklarımızın arasında yerini almasını sağlıyoruz. Bu yılki yarışmada dereceye girecek olan eserlerden oluşan bir albüm yapacağız. Liseler arası müzik yarışması sayesinde yeni sesler, yeni eserler ve yeni sanatçıların ortaya çıkacağına inanıyoruz.”
ERKOÇ: BEN DE BÖYLE BİR YARIŞMADA DERECEYE GİRDİM
Jüri üyeleri arasında yer alan ünlü sanatçı Fatih Erkoç ise bu tür organizasyonların Türk müziğinin, kültür ve sanatının gelişmesine büyük katkısı olduğunu söyledi.

Erkoç, şunları kaydetti: “Ben de Kuşadası’nda düzenlenen böyle bir yarışmaya katılıp dereceye girdikten sonra sanat dünyasına adım atmıştım. Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen bu yarışmayla da müzik dünyasında söz sahibi olacak yeni sanatçılar çıkacağına inanıyorum.”
Jüride ayrıca Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü İsmail Göğüş, UÜ Müzik Eğitmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yaşar Kemal Alim, Bursa Belediyesi Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Mert Kocaili ile Devlet Klasik Türk Müziği Sanatçısı Hilmi Bozdemir yer alıyor.
Bu yılki yarışma en iyi erkek solist, en iyi bayan solist, en iyi düzenleme, en iyi enstrüman grubu ve en iyi beste dallarında gerçekleştirilecek. Birinci olan yarışmacılara bin 500 TL para ödülü verilecek .