Obama: Saldırıyı Düzenleyenler Yakalanacak, Adalete Hesap Verecek

ABD Başkanı Barack Obama, Boston Maratonu'nda saldırı düzenleyen şahısların yakalanarak adalete hesap vereceğini söyledi.

Obama: Saldırıyı Düzenleyenler Yakalanacak, Adalete Hesap Verecek
Boston'daki Cathedral Holy Cross Kilise’sinde düzenlenen anma törenine katılan Obama, "Evet, sizi bulacağız ve adalete hesap vereceksiniz." diye konuştu.

ABD Başkanı Obama, "Dünyanın en muazzam şehirlerinden" diye tanımladığı Boston'la milli dayanışmayı ortaya koymak için bu ziyareti gerçekleştirdiğini dile getirdi ve "Gözümüzü korkutmak istiyorlarsa yanlış şehri seçtikleri çok açık." ifadelerini kullandı. Anma törenine eşi Michell Obama ile katılan ABD Başkanı şöyle devam etti: “Birbirimize olan inancımız, birbirimize olan sevgimiz, ülkeye olan sevgimiz, ortak değerlerimiz, yüzeysel olan farklılığımızı kesiyor. Bu bizim gücümüzdür. Bu bizim dayanışmamızdır. Bombanın bizi yenememesinin nedeni budur. Bundan dolayı korkup çekilmiyoruz. Biz çalışmaya, yarışmaya devam ediyoruz. Gelecek yılın üçüncü pazartesi, dünya bir araya gelerek Amerika’nın güzel şehrinde 118. Maraton’da konuşacak.”Eşi Michelle ile birlikte Boston’da bir dönem öğrenci olduklarını hatırlatan Obama, saldırının kendileri için kişisel bir durum olduğunu ifade etti.

Boston’un kötülüğünün karşısında Amerikalıların nasıl duracağını gösterdiğini belirten Obama, zulüm karşısında şefkati seçeceklerini söyledi.

Obama, masum insanlara karşı yapılan olay karşısında, sevgi ve kardeşliği seçeceklerini vurguladı. Obama, kilisedeki anma törenine katılmadan önce eşi ile birlikte saldırıda hayatını kaybeden Krystle Campbell’in (29) ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Obama, törenden sonra Massachusetts Hastenesi’ni ziyaret etti. Michelle Obama ise Brigham ve Kadın Hastane’sindeki yaralıları ziyaret etti. Obaman’nın bir iki saat içinde Boston’dan Washington’a hareket etmesi bekleniyor. Kilisedeki törene üç semavi dinin temsilcileri de hazır bulundu. Tören esnasında çok sayıda insan kilisenin bulunduğu sokakta hazır bekledi .