Başkan Yılmaz: Bu Şehrin Geleceği İçin Genç İşadamlarına Güveniyorum

Samsunlu genç işadamları Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan organizasyonda “Aile Şirketlerinde 2. ve 3. Nesil Kriz nedenleri ve Kriz Yönetimi” başlıklı söyleşide bir araya geldiler.


Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Sağlam ve ADALYA Uluslar Arası Bağımsız Denetleme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Denetçi Mehmet Yolcu’nun konuşmacı olarak katıldığı kahvaltı ve söyleşi programı Samsunum-1 gemisinde yapıldı.Programa katılan ve program boyunca genç işadamları ile birlikte olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bir de konuşma yaptı. Samsun’un son 10 yıl içerisinde büyük şehirler sıralamasında olma adına önemli işler yaptığını ve büyük mesafeler kat ettiğini ifade eden Başkan Yılmaz, “10 sene öncesine göre farklılaşıp gelişerek, gerek belediye hizmetleri, gerek sosyal hayat, eğitim hayatı, gerekse sağlık ve spor altyapısı ve güvenliği ile büyük mesafeler kat ettik. Ancak maalesef bir konuda istenilen seviyeyi yakalayamadık. Ekonominin dışa dönük, ihracata dönük boyutunda iddialı şehirler arasına giremedik hatta yaklaşamadık. Bunu hak etmiyoruz ve bu durum beni gerçekten çok rahatsız ediyor. Bu durumun bedelini ödeyecek olan gelecek nesillere dönük duyduğum sorumluluk da bu rahatsızlığımı artırıyor. Biliyorsunuz hükümetimizin 2023 vizyonu ve bu vizyonda da 500 milyar dolarlık ihracat hedefi var. Bu Türkiye’nin toplam ihracatının bugüne göre 3 kat artırılması anlamına geliyor. Yani şu anda ihracata en büyük katkıyı yapan 10-15 ilin yanına yenilerinin de katılması gerekiyor. Bu eklenecek illerden birisi neden Samsun olmasın.” diye konuştu.

SİZLER BU ŞEHRİN GELECEĞİSİNİZ

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir ticaret mastır planı hazırlandığını ve bu planla ilgili kendilerine de bir sunum yapıldığını belirten Yılmaz şöyle devam etti; “Bize yapılan sunumda Samsun’la ilgili umut verici ancak çok çalışma ve gayret gerektiren bir profil çıktı ortaya. Ben bu yolda, bu trendin gerçekleşmesi yolunda siz genç işadamlarının çok önemli bir figür olduğunuza ve çok önemli roller üstleneceğinize inanıyorum. Bu şehri geleceğe ve kentsel zenginleşmeye taşıyacak olanlar sizlersiniz. Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde önümüzdeki 10 yıldaki birikimleriniz ve bugünkü sinerjinizle bu kenti çok farklı noktalara taşıyacaksınız ve taşımalısınız da. Türkiye’nin tüm şehirlerinde yaşanmaya başlanan bu ekonomik yarışa ayak uydurmak ve daha çok çalışıp daha çok koşmak zorundasınız. Eski düşünce kalıplarını, eski düşünce sistematiğini bir tarafa bırakmak, kabuğumuzu kırıp dışarıya çıkmak ve farklı düşünmek zorundayız. Büyümek ve zenginleşmek için ihracat yapmak, ihracat yapmak için de başka havzalar başka coğrafyalar bulmak zorundayız. Bunu sizler yapacaksınız. Ben de her zaman bu konuda sizin hizmetinizde ve yanınızda olacağım.”