Yerel Kültür Dernekleri Taraklı’da Toplanıyor

Sakarya Yerel Kültür Derneği öncülüğünde, çevre illerdeki yerel kültür derneklerinin bir araya geleceği istişare toplantısı, yarın Taraklı İlçesi’nde yapılacak.

Yerel Kültür Dernekleri Taraklı’da Toplanıyor
Kültür Derneklerinin önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmalar ve etkinliklerin görüşüleceği önemli toplantıya, Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca da katılacak. Sakarya’ya pek yabancı olmayan Durhasan Koca, Sakarya’nın İl Oluşunun 58’inci yıldönümü ve Yerel Kültür Derneği’nin 10’uncu Kuruluş yılı münasebetiyle 1 Aralık’ta Elmas Otel’de düzenlenen “Başka Sakarya Yok” gecesine katılmıştı.

Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Özgür Aygün, Turizm Bölgesi ilan edilen tarihi Taraklı İlçesinde Pazar günü yapacakları toplantıda, bölgenin kültürel değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çevre illerdeki kültür dernekleriyle birlik ve beraberlik içinde yapacakları çalışmaların değerlendirileceğini söyledi.

SYKD Başkanı Aygün, istişare toplantısı vesilesiyle çevre illerden gelecek misafirleriyle birlikte tarihin en eski yerleşim bölgelerinden Taraklı’yı bir kez daha gezme fırsatı bulacaklarını ifade etti.

Kaynak: İHA