Bakan Yazıcı: Çözüm Süreciyle İlgili Dedikodulara Karşı Uyanık Olun

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çözüm sürecine ilişkin birçok dedikodu üretenler olduğunu belirterek, AK Parti teşkilat mensuplarının bu konuda uyanık olmasını istedi.

Hayati Yazıcı, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 6. Bölge Toplantısı'nın öğleden sonraki oturumunda yaptığı kapanış konuşmasında, partisinin icraatlarını anlattı. Eğitim, sağlık, ekonomi ve diğer alanlarda yapılan çalışmalarla Türkiye’nin vizyonun değiştiğini belirten Yazıcı, çözüm sürecine de değindi. Bu süreçte, birçok dedikodu üretenler olduğunu belirten Bakan Yazıcı, teşkilat mensuplarına uyarılarda bulundu. Partililere dedikodulara karşı uyanık olunmasını isteyen Yazıcı, “Teröristlerin sınır dışına çıkışına ilişkin ‘Niye çıkıyor?’ diye soruyorlar. Çıkması kıymetli değil mi? O terörist faaliyeti sürdüren unsurların Türkiye'yi terk ediyor, terk edecek olmaları kıymetli değil mi? Ne soruyorsun daha, ‘Ne verdiniz?' çıkıyor işte. Bunlara odaklanalım. Büyük hedefe, terörden arınmış bir Türkiye'nin, hem Türkiye coğrafyası insanımıza, çevremize, dünya sulhuna ne denli katkı sağlayacağını hiçbir zaman gözden uzak tutmayalım. Ha bunu istemeyenler vardır, olacak.” diye konuştu.

Çözüm sürecinde tüm riskleri alarak terörü sona erdirme noktasındaki yürüyüşün herkese anlatılmasını isteyen Yazıcı, “Türkiye açısından, insanlık değerleri açısından çok kıymetli olduğunu her yerde anlatalım.” dedi.